SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"4 Belediye Başkanı İhraç Edildi"

0
Güncellendi - 2016-10-09 22:07:18
A- A+ PAYLAŞ

AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, “AK Parti de bugüne kadar 874 belediye başkanı ve 12 bin yakın meclis üyesi ile ilgili FETÖ soruşturması yapıldı. Tespit ettiğimiz Belediye Başkanlarından 4 tanesi ihraç edildi. birinin de istifasını aldık. Meclis üyelerinden şuana kadar 14 meclis üyesini istifaları alındı” dedi.

Yerel yönetimlerin sorunlarını yerinde belirlemek için belediye başkanları ve partisinin ilçe başkanlarıyla Malatya'da otelde bir araya gelen AKP Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, şu ana kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kaya, “Şuan kadar AK Partinin 874 belediye başkanı ve 12 bin yakın meclis üyesi ile ilgili süreç belli bir noktaya geldi. Tespit ettiğimiz Belediye Başkanlarından 4 tanesini ihraç ettik, birinin de istifasını aldık. Meclis üyelerinden şuana kadar 14 meclis üyesini istifalarını alındı. 2 binden fazla da belediye personeli ile ilgili KHK’lar ile işten uzaklaştırma işlemi yapıldı” ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı, "Biz yeni değiliz. Öyle AK Parti'ye kimse bakıp da bir şey söyleme hakkına sahip değil, haddine de değil. Terör örgütü ilan edildiği gün CHP bunu himaye etti, yerel seçimlere de birlikte girdiler. Bunu da ilan ettiler. Birgül Ayman Güler, çok net bir şekilde 'Biz cemaatle işbirliğiyle 2014 seçimlerine girdik' dedi. Dolayısıyla biz buna rağmen AK Parti'de acaba bizim atladığımız, tespit edemediğimiz hususlar var mı diye tek tek araştırıyoruz ama CHP araştırma yapmasın. Aynaya geçsin. Herhalde birçokları kendilerini görecektir. Çünkü böyle bir ittifak yaptılar. Bu kabul edilebilir gibi değildir. Ülkemizin sağlıklı ve huzurlu gelişmesi noktasında terörle ilgili mücadele bu ülkede devam edecek. Kamuda terörle ilgili, iltisaklı, irtibatlı ya da destek veren kim varsa ayıklanıp bunlar mutlaka tasfiye edilecektir ve ülkemiz daha güzel günlere

Cumhuriyet Halk Partisinin FETÖ İle ilgili yapılan işlemleri sulandırdığını ifade eden Kaya, “Ana Muhalefet partisi FETÖ ile ilgili AK Parti'nin yaptığı işlemleri biraz sulandırmaya ve farklı bir noktaya çekme gayreti görüyoruz. Bunu asla kabul etmek mümkün değildir. Biz 17-25 Aralık’ta bu mücadeleye başladığımızda Sayın Cumhurbaşkanımız bu bir terör örgütüdür dediğinde CHP’liler bunları himaye etti. 2014 yerel seçimlerine beraber girdiler. Birgül Ayman Güler biz cemaat ile birlikte 2014 yerel seçimlerine girdik dediler. Biz buna rağmen tek tek araştırıyoruz. CHP araştırma yapmasın ayna baksın birçokları kendilerini göreceklerdir” diye konuştu.

AKP olarak yerel yönetimlerin sorunlarını yerinde belirlemek için burada olduklarını ifade eden Kaya, "Eğer belediyelerimizi doğru dizayn edemezsek bırakın yatırımcıların gelmesini mevcutları bile kaçırmak mümkündür. Dolayısıyla Türkiye'de şehirlerin gelişmesi, büyümesi bu ülkenin aynı zamanda motor gücünü oluşturuyor. Artık ülkelerin yarıştığı bir tablodan geçtik şimdi şehirlerin rekabet ettiği, işbirlikleri yaptığı bir tabloya evrildik" ifadelerine yer verdi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ise siyasetin tek limanı ahlak olduğunu kaydederek, “Siyaset Akademisi yaklaşık 8 yıl evvel başladı. İnşallah 2016 yılında Malatya'da ilk dersini Erol Kaya verilecek ve siyasetin tek limanı ahlaktır. Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu süreci bizler de buralardan devam ettireceğiz. Cumhurbaşkanımız yerel yönetimlerin rol modeli oldu. Bütün belediyelerimizin Özellikle İstanbul'da çöp yığınlarından olduğu susuzluğun başını alıp gittiği bir dönemde yerel yönetimlerde bir isim Türkiye'de yıldız gibi parladı. Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte ilçe belediye başkanlarımızla birlikte göreve gelen isimlerden bir tanesi de Erol Kaya idi. Yaklaşık 15 yıl hem belediye başkanlığı, sonrasında da Cumhurbaşkanlığına danışmanlık yaparak yerel yönetimlerdeki otoritelerden bir olduğunu çok net hissettirdi. Bugün de yerel yönetimlerden sorumlu Başkan yardımcımız olarak görevine devam ediyor. Yerel yönetimler bizim çalışmalarımızın temelidir. AK Parti iktidarının temelinde ilk göreve gelen Refah Partisi, Fazilet Partisi o dönemde görev yapan belediye başkanlarının çok ciddi emekleri var. Bu konudaki temel isimde Cumhurbaşkanımızdır. Dünden bugüne bütün yerel yönetimlerdeki görev yapan arkadaşlarımıza hakikaten teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

iha- AA

YEREL YÖNETİMLERİN SORUNLARINI YERİNDE BELİRLEMEK İÇİN BELEDİYE BAŞKANLARI VE PARTİSİNİN İLÇE BAŞKANLARIYLA MALATYA'DA OTELDE BİR ARAYA GELEN AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI EROL KAYA, ŞU ANA KADAR YAPILAN ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ. (YAKUP ARKIN/MALATYA-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • deniz (7 yıl önce)
    belediye maski hep torpilli kişileri işe yerleştirdi özellikle cumhurbaşkanı ile poz veren kim varsa birgün sonra ahmet çakırın yanında soluğu aldı hadi kardeşlerimi işe al yazık yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • YERELLİ (7 yıl önce)
    Sayın AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya; Malatya'da Belediye otobüslerinin sivil minibüslerden daha pahalı olduğunu biliyormusunuz? Belediye otobüsleri-MOTAŞ Bin İn 2.50TL.- Münibüsler Bin İn 1,75 TL.dir. Umarım birileri bu gerçeği size anlatmıştır. Ben hatırlatayım dedim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yasemin (7 yıl önce)
    Konuşmayı bile bilmeyen açıköğretim mezunları makam arabalarında daire başkanı şube muduru falan olmus.herkes hala FETO diyor.bahaneyle birilerine kadro açılıyor.temizlik yapıldığını dusinmuyorum.bugun senle işimiz bitti azıcık ta başkaları faydalanan mantığı.isi liyakat sahibine vermezseniz kendi gibileri getirir yanına.
    0
    0
    Yanıtla
  • sırf baba parası yiyip dersaneye veya özel üniversiteye gidemedi diye açık öğretim mezunu iş sahibi olup terfi edemez mi yani? senden çok daha zeki olduklarından oralara gelmişler belli ki. zira kurduğun cümle senin çok cahil olduğunu gösteriyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fahri yigit (7 yıl önce)
    Çösnuk ve fırat Mah. Suya hasret.yollar maski kanalları ile dolu.yeni yapılan yıllar ve kaldırımları maski tekrar eŞti ve yiktı.aytacpasa cad.sanki SavaStan çıkmış. Kim bu maski ye dur diyecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (7 yıl önce)
    Kendilerini arastirsinlar önce
    0
    0
    Yanıtla
  • baran_ege (7 yıl önce)
    malatyamızın suyu çok hijende peki siz neden pet şişelerde su içiyorsunuz sayın yetkililer maski bile hazır su içiyor mevcut yerel yönetim şu an malatyaya çok iyi kaldırım yapıyor söktükleri yerleri unutuyorlar malatya köstebek yuvası gibi her gün medyada bol bol poz veriyorlar ortada hiç bir icraat yok ha unutmadan belediyemizde çalışan tüm personel araştırılmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • doğru söze ne hacet amma velekin belediyeler bu cemaat denen guruplarda ayrılırsa o zaman hizmet yaparlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen katılıyorum. Kazdıkları yerleri unutuyorlar. Bir dahada gelmiyorlar. Çöşnük mahallesi bu yerlerden biridir. Ortalık toz dumandan geçilmiyor. Kaldırımları bozuk her yeri Çukur ve tümseklerle dolu estetik görünümden uzak büyükşehir olmuş kocaman köyde yaşıyoruz...
    0
    0
    Yanıtla