SON DAKİKA
SON DEPREMLER

4 Bin 545 İmzalı Talep

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:41:25
4 Bin 545 İmzalı Talep
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Tüm İşçi Emekliler Dul ve Yetimler Derneği (TÜMİŞDER) Malatya Şubesi üyeleri tarafından talep edilen 4.500 dolayında konut yapımı için Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’dan destek istediler.

Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret eden TÜMİŞDER Malatya Şube Başkanı Mehmet Tangüner, üyelerinin taleplerini içeren 4545 imzalı dosyayı Başkan Çakır’a sundu.

Dernek Başkanı Mehmet Tangüner yaptıkları çalışma kapsamında 4545 üyelerinin TOKİ’den imzalı olarak konut talebinde bulunduğunu belirterek, “Bunun için Büyükşehir Belediye Başkanımızdan yardım bekliyoruz. Sayın Valimize de sunacağız. İnşallah bu evleri Malatya’ya kazandırırsınız. Sizin de katkınız olur” dedi.

Emekliler ve kendilerinin Başkan Çakır’a çok güvendiğini ve daima yanlarında olduklarını belirten Tangüner, “Emekliler sizlere çok güveniyor, biz de güveniyoruz. İnşallah mahcup olmayız. Yardımınızı bizden esirgemeyin. Emekliler sizi seviyor. Sağolun, otobüs ücretlerimizi düşürdünüz ve  bizleri çok mutlu ettiniz. Çok teşekkür ederiz. Sürekli yanımızdasınız. Talep edilen bu konutlar da Malatya’ya kazandırılırsa, Malatya için büyük bir hizmet olur. Size çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Herkesin emeklilik sürecini yaşayacağını belirten ve emeklilere ellerinden geldiğince yardım etmeye çalıştıklarını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise yaptığı konuşmada, “Emeklilerimize her zaman katkı sağlıyoruz. Hükümetimiz de aynı şekilde emekliler ile ilgili birtakım iyileştirmelerde bulunuyor. 

TOKİ’ ile birlikte Büyükşehir olarak Kentsel Dönüşüm dahil olmak üzere birçok alanda birlikte çalışıyoruz. Daha önce gazeteci arkadaşlarımız, gazilerimiz ve öğretmen arkadaşlarımız için talepler üzerine yapılan konutlar var. TOKİ tarafından yapılan konutlar, avantajlı konutlar. Şu anda da emeklilerimizin de imza karşılığında talepleri var. Biz bunu TOKİye götürerek istişare ederiz. Konutların yapılacağı bölgenin belirlenmesi çok önemli. Bunu TOKİ ile kararlaştırırız” dedi.

4500 konut talebinin çok fazla olduğunu ve burada ciddi alıcıların tespit edilmesi gerektiğini kaydeden Başkan Çakır, TOKİ ile yapılacak görüşmeler sonucunda uygun koşullarda emeklilerin de konut sahibi olması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi. TOKİ’nin son dönemlerde çok önemli işler gerçekleştirdiğini ve konut alımı ve kira bakımından Türkiye’nin gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler arasında en avantajlı ülke haline geldiğini belirten Başkan Çakır, “Toki şu anda yeni bir açılım yapıyor. Farklı bir yaklaşım açıları var. Daha çevreci, daha yoğunluğu az yerler. Bu da bizim için, şehirler için iyi bir bakış açısı. İnşallah emeklilerimizin bu taleplerini çözerek, onların da uygun şartlarda ev sahibi olmasına vesile oluruz” açıklamasında bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız