SON DAKİKA
SON DEPREMLER

4 bin 659 Öğrenci Etkilenmiş..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki salgın hastalıktan 4 bin 659 öğrencinin etkilendiği Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerince ifade edilirken, hastanede inceleme yapan CHP heyetine bilgi veren bazı yetkililer, belediyenin su kirliliği konusundaki raporları "yorumlayamadığı" eleştirisini getirdiler.

 

OKULLARDAKİ DURUM

Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, kentte 21-30 Kasım 2005 tarihleri arasında ishal nedeniyle okuldan sevk olunan öğrenci sayısının 4 bin 659 olduğunu belirtti.

 

Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü'nün İl Hıfzıssıhha Meclisi'ne sunduğu raporda, kent merkezindeki 42 ilköğretim okulunda 3 bin 304 öğrenci, 3 ana okulunda 126 ve 18 lisede ise bin 229 öğrencinin ishal vakasına yakalandığı kaydedildi.

 

Açıklanan rakamların okul idarelerindeki öğrencilerin sevk kağıtlarından derlendiği ifade edildi.

 

"RAPORLARI YORUMLAYAMADILAR”

Malatya'da görülen ishal vakasına neden olan "içme suyundaki kirlilik ve klor eksikliği" ile ilgili raporların Malatya Belediyesi'ne aylar öncesinden gönderildiği; buna karşın yetkililerin raporlarda "yorumlama hatası" yaptığı iddia edildi.

 

İçme suyu olayını araştırmak üzere kente gelen CHP Malatya Milletvekili Muharrem Kılıç, Sivas Milletvekili Prof.Dr. Nurettin Sözen ve Denizli Milletvekili Dr. Mehmet Yaşar Neşşar, Devlet Hastanesi'ni ziyaret ederek yetkililerden ishal vakasıyla ilgili bilgi aldı.

 

Ziyaret sırasında bir açıklama yapan Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Serhat Öztürk, yaşanan sıkıntının Malatya Belediyesi'nin gönderilen su raporlarını yanlış yorumlamasından kaynaklandığını iddia etti. Dr. Öztürk, "Malatya'daki sıkıntı, bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor. Bundan sonra Malatya Belediyesi'ne haftada bir danışmanlık görevi yapılacak. Belediyeye suyla ilgili raporlar düzenli olarak gönderilmiş. Raporlarda yorumlama hatası var" diye konuştu. Dr. Öztürk, belediyenin sadece su kaynağı olan Kaptaj Tesisleri'nde klorlama yaptığını, aslında merkezdeki 8 su deposunda da klorlama yapması gerektiğini vurgulayarak, "Merkezde klorlama olmazmış gibi bir algılama var" dedi.

 

CHP Sivas Milletvekili Nurettin Sözen ise, yaptıkları araştırma ve elde ettikleri belgelere göre, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın'ın içme suyu konusunda teknik anlamda bilgilendirilmediği sonucuna vardıklarını söyleyerek, "Yaşanan sıkıntı su şebekesinden kaynaklanıyor, şebekede büyük bir sorun var. Malatya'daki yerel yöneticiler gerçeği görmemiş. İçme suyu konusunda bilgi eksikliği var. Belediye başkanı teknik olarak bilgilendirilmemiş. Siyasi endişelerle olayı küçük göstermek son derece yanlıştır" diye konuştu.

 

Acil Servis bölümüne giden CHP heyeti, buradaki ishal hastalarına geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Malatya Milletvekili Muharrem Kılıç ile konuşan hasta bir çocuğun annesi, "5 çocuğum var, hepsi de ishal oldu. Sadece birisini hastaneye getirdim. Diğerlerine de ilaç aldık" şeklinde konuştu. İshal rahatsızlığıyla yatan bir kadın ise, "Çocuğumda ishal ve evde bulunuyor. Ben çok kötü durumda olduğum için ancak kendim gelebildim. Daha sonra çocuğumu da getireceğim" dedi.

 

TEPKİLER

Malatya'daki salgına Anavatan Partisi İl Başkanı Soner Gökçe, Doğru Yol Partisi İl Başkanı Mehmet Özden, MHP İl Başkanı Ömer Ekici de tepki göstererek, yetkili makamların zamanında önlem almamaları, konuya duyarsız kalmaları nedeniyle sorunun ortaya çıktığı eleştirisini getirdiler.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız