SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"4 Bin 900 Kitap Var"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:53:28
A- A+ PAYLAŞ

20 Mayıs Vakfı Turgut Özal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde “Kütüphane” açılışı gerçekleştirildi. Kütüphanenin 4 bin 900 kitap kapasiteli olduğu belirtildi. 

20 Mayıs Vakfı Turgut Özal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen açılışa, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, Battalgazi Milli Eğitim Müdürü Recep Bulut, veliler ve öğrenciler katıldı. Açılışta konuşan 20 Mayıs Vakfı Turgut Özal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Abdullah Türkoğlu, okul olarak öğrencileri kitaplarla buluşturmanın gayreti içinde olduklarını belirterek, “Biliyorsunuz çağımız internet çağı, öğrenciler maalesef internetle ve tabletlerle uğraşıyorlar. Bizim okul aile birliği başkanımıza bu konuda çok teşekkür ediyoruz. Amacımız öğrencilerimizi kitaplarla tekrardan buluşturmak, geçmişi tekrar hatırlatmaktır” dedi.

Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Bulut ise, "Kitap, kültürümüzün en önemli özelliklerinden bir tanesidir. Eğer biz bunları yararlı bir şekilde kullanabilirsek, hem geçmişimizi daha iyi öğrenmiş olacağız, hem de geleceğimize yön veren, ufkumuzu açan birer ışık olacaktır. İnşallah öğrenciler de kendilerine verilen yaklaşık 4900 kitabı verimli bir şekilde kullanarak, gelecek hayatlarında da hem akademik başarılarında, hem de değerler eğitimi noktasın da iyi bir şekilde kullanıp hayatlarına yön vermelerini istiyoruz” diye konuştu.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da, kütüphanelerin önemine dikkat çekerek, “Okuma evinin açılması önemli bir adımdır. Kütüp, okuma anlamındadır. Hane, okuma evi anlamındadır. Biz 4900 kitabın bulunduğu kütüphaneyi açmanın onurunu yaşıyoruz. Kuran-ı Kerim’in ilk ayeti okudur. ‘Oku seni yaratan Allah’ın ismi ile oku” Dolayısıyla biz okumaya her zaman önem vereceğiz. Âlimin uykusu, cahilin ibadetinden iyidir. ‘Hiç bilenle bilmeyenler bir olur mu’ hadisinden de anlaşılacağı üzere bilmek ve öğrenmek okuma ile mümkündür. Tabi okuduğumuzu anlayıp, içimize sindirip, davranış haline getirdiğimiz zaman, o okumanın bir anlamı olduğunu ortaya çıkarırız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız