SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'4 Bin Bina Boyandı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, Avrupa Birliği’nden (AB) hibe desteği alan, “Evsel Katı Atıkların Kaynağından Ayrıştırılması Projesi” düzenlenen bir programla tanıtıldı.

Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'nda düzenlenen tanıtım toplantısına, Vali Yardımcısı Orhan Çiftçi, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Özbey, Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Sait Kabadayı, Çevresel Değerleri Koruma Derneği yetkilileri ile davetliler katıldı.

Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Özbey, yaptığı konuşmada, bilimsel verilerin çevresel etkilerin ne kadar önemli olduğunu ortaya çıkardığını belirterek, "Hastalıklarda çevresel faktörlerin birinci sırada olduğu belirtiliyor. Küresel ısınmadan dolayı ekolojik denge bozuluyor. Bunlar hep gösteriyor ki, çevresel etki çok önemlidir" dedi.

Malatya Belediyesi olarak çevre konusunda yaptıkları çalışmaları da özetle dile getiren Özbey, "Görüntü kirliliğine neden olan 4 bine yakın binanın boyanması sağlandı. Şehre doğal gaz getirerek 42 mahallede nüfusun yüzde 80'inin yaşadığı bölgelere doğal gaz götürülüp hava kirliliği önlendi. Katı Atık Entegre Tesisi kurulması için çalışmalar başlatılıp, yer bulundu ve Cevresel Etkileşim Değerleri (ÇED) raporu işlemi devam etmektedir" diye konuştu.

Çevresel Değerleri Koruma Derneği Başkanı Zehra Filiz ise konuşmasında, "Çevresel Değerleri Koruma Derneği (ÇEDEKO) olarak faaliyetlerimizden biri de çeşitli fonlardan Malatya’nın faydalanmasını sağlamaktır. Bu amaçla AB tarafından düzenlenen Türkiye'de sivil toplumun desteklenmesi, katılımcı demokrasi için yerel hareket programına sunduğumuz Evsel Katı Atıkların Kaynağında Ayrıştırılması Projesi (EKAKAP) hibe almaya hak kazanmıştır. 28 Kasım 2008 tarihinde derneğimiz ile Merkezi Finans ve İhale Birimi arasında sözleşme imzalanmıştır. Bildiğiniz gibi Merkezi Finans ve İhale birimi farklı zamanlarda farklı konularda hibe çağrıları açmaktadır. Bu hibelerden Malatyamız 2006 ve 2007 yıllarında faydalanmıştır.Ancak 2008 yılında açılan çağrılara bir çok başvuru yapılmış olmasına rağmen kabul edilen tek proje derneğimizin hazırlamış olduğu projedir. Gönül ister ki daha çok proje kabul edilsin ve Malatyamız kazansın. Dernek olarak bu projeyi ilk adım olarak görüyor ve bundan sonraki adımlara ulaşmak üzere çalışmalarımıza devam etmeyi düşünüyoruz" dedi.

Çevresel Değerleri Koruma Derneği Başkan yardımcısı Zühal Özer de, 9 bin 800 euro değerli, Evsel Katı Atıkların Kaynağından Ayrıştırılması Projesi hakkında bilgi aktardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız