SON DAKİKA
SON DEPREMLER

4 Bin Dekar Arazi Sulanacak

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Doğanşehir ilçesi Reşadiye Köyü'nde sulama projesi ile 4 bin dekar alan sulanacak.

Malatya İl Özel İdaresi'nden alınan bilgiye göre, sözü edilen projeyle ilgili, "Reşadiye Köyü Köyönü mevkiinde çalışmalarına başlanan proje, cazibeli sistem beton kanal yenileme ve tamamlama sulama tesisi yapımını kapsıyor.

Proje sahası arazileri bir bütün olarak ele alındığında toprak işlemeli tarıma ve sulamaya elverişli bir yapıda olduğu gözlenmiştir. Yörede uygulanan sulu tarımda; şeker pancarı, tütün, fasulye, buğday, yonca ve meyvecilik tarımı yapılmaktadır. Kuru tarım uygulanan alanlarda ise hububat nadas münavebesi kapsamında; buğday, arpa, nohut, mercimek yetiştirilmektedir. Yapılan etüt çalışmaları sonucu hazırlanan ve yer teslimi yapılarak uygulanmasına başlanan projeyle yaklaşık 4 bin dekarlık alanda sulama yapılması planlanmaktadır. Halen, debisinin 260 litre/saniye olduğu aynı su kaynağı ile 2 bin dekar arazide sulama yapılabildiği göz önüne alındığında projenin önemi daha net ortaya çıkmaktadır. Mevcut durumda arazilerin bir kısmı geçmiş yıllarda yapılan beton kanallar ile sulanmaktadır. Ancak mevcut beton kanallar ekonomik ömrü tamamlandığından büyük oranda tahrip olup su kayıpları meydana gelmektedir" bilgileri verildi.

150 hanede 800 kişinin yararlanacağı projeyle sulamaya açılacak alanlarda birim alandan alınan ürün miktarı ve kalitesinin daha yüksek olacağının bildirildiği açıklamada, "Bu durumda bu projeden faydalanacak olan Reşadiye köylülerinin ekonomik açıdan iyileşmesine katkı sağlayacak ve insanların yaşam kalitesinde artma meydana gelecektir. Sulama tesisinin yapıldığı Reşadiye köyü Doğanşehir'e 68 kilometre; Malatya merkeze ise 128 kilometre asfalt kaplama yol ile bağlanmaktadır. Yılın her mevsimi yöreye ulaşım rahatlıkla sağlanmaktadır. Tüm köyün yararlanacağı projenin maliyeti KDV dahil 127 bin 280 TL'dir" denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız