SON DAKİKA
SON DEPREMLER

4 Bin Kitabı Bağışladı

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:09:35
4 Bin Kitabı Bağışladı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da emekli müftü Feyyaz Yaşar, 70 yılda biriktirdiği 4 bine yakın kitabı İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne bağışladı.

Emekli müftü Yaşar, "İlahiyat Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Cem Zorlu beni ziyaret edip; 'İslam ve Türk kültürüne ait geniş kütüphaneniz olduğunuz öğrendim. İlahiyat fakültesi binası bittiğinde bağışlar mısınız' dedi. Daha sonra kendisi gitti ve milletvekili oldu. Şimdiki dekanımız da aynı teklifte bulundu. Ben de hay hay dedim. Ömrümün soruna süratle geliyorum. 1985’de Malatya’ya il müftüsü olarak geldiğimde Malatya Şehir Mezarlığı’nda 4-5 tane mezar aldım, yerim hazır" ifadelerini kullandı.

Kitapları Malatya halkının ve gençlerin istifadesine sunmak üzere bağışladığını belirten Yaşar, "Elimden tırnaklarımdan arttırarak temin ettim. 11 yaşındayken medrese hayatına başladım ve kitap okumaya başladım. Şu anda 80 yaşındayım, 70 yılda topladığım yaklaşık 4 bin cilt kitabımı ilahiyat fakültesine bağışladım. Neticede ben onlardan, onlar da benden ayrılacaktı. Gençlerin istifadesine vermek üzere veriyorum" diyerek, örnek olmak istediğini vurguladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız