SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'4. Bölgeden Gururluyuz'

A- A+ PAYLAŞ

AKP milletvekili Öznur Çalık, “Malatya’nın teşvik paketinde 4. bölgede olmasından Malatyalı milletvekilleri olarak memnuniyet duyuyoruz ve bunu gururla ifade ediyoruz. Bu konuda gerek Malatyalı iş adamlarımızın gerekse STK’ların teşekkür ve şükranlarını aldık” dedi. Çalık, Amasya'ya tayini çıkan Vali Halil ibrahim Daşöz'ün de görevi süresince Malatya'ya ciddi katkıları olduğunu söyledi.

Çalık ayrıca, içerdiği ağır metaller nedeniyle çevreye büyük zarar veren 1. ve 2. OSB’nin arıtma tesisinin kapasitesinin arttırılması için gerekli olan kaynağın temin edilmesi noktasında Sanayi ve Ticaret Bakanı ile görüşeceğini de kaydetti.

Parti il merkezindeki halk günü öncesinde gündeme ve meclis çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Çalık, Malatya’nın teşvik yasası kapsamında 4. bölgede olmasından dolayı büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek “Malatyalı milletvekilleri olarak memnuniyet duyuyoruz ve bunu gururla ifade ediyoruz. İş adamlarından, STK’lardan da bu konudan dolayı teşekkür aldık. Malatya’ya çok daha fazla teşvik gelecek. Kalkınma ajansları ile ilgili olarak Başbakan ve Bakanımızla yaptığımız görüşmelerin sonucunu almak umudundayız. Kalkınma Ajanslarını Malatya’ya getirebilirsek çok daha sağlıklı bir kent olacağız. Malatya’nın doğusunda batısındaki çalışmaları hep birlikte görüyoruz. Malatya, yatırımlardan çok ciddi manada istifade ediyor” dedi.

Kuraklık dolayısıyla dünya genelinde bir su krizi yaşandığını söyleyen Öznur Çalık, Malatya’da yapımı devam eden barajlara bölgedeki diğer illere nazaran büyük ödenekler ayrıldığını, tamamlanması halinde Malatya’nın su sorunundan büyük ölçüde kurtulmuş olacağını bildirdi.

Kapıkaya projesine 15 milyon TL, Kuruçay Projesine 12.299 milyon TL, Çat Projesi’ne 40 milyon TL, Darende Gökpınar’a 8.350 milyon TL ödenek ayrıldığı söyleyen Çalık, “Bunlarla birlikte yaklaşık 30 milyon TL’ye yakın bir ödenek de Beydağı’nın ağaçlandırılması ve Orduzu Pınarbaşı’ndaki tabiat parkı için ayrıldı. Malatya yatırımlardan ciddi manada istifade ediyor. Gönül isterdi ki bu ödenekler daha fazla olsun ancak bölge içinde bizim aldığımız bu ödenekler çok ciddi bir ödenektir. Malatya bu konuda bölgenin yıldızı olmuştur” diye konuştu.

Çalık, Kilis, Gaziantep ile birlikte teşvik kapsamında 3. bölgede bulunan Adıyaman’ın bu duruma tepki olarak Malatya’ya bağlanmak istemesi ile ilgili bir soruyu da “Adıyaman bizim gözbebeği illerimizden birisi. Adıyaman Milletvekilleri bu konuda çok uğraştı. Adıyamanlı hemşerilerimiz bu konudaki eleştirilerini, seslerini duyurmak istemişler. Bölgenin önemli illerinden birisi. Biz her zaman onlarla ticari ve turizm bağlantılarımızı ve kardeşlik bağlantılarımızı devam ettireceğiz. Adıyaman’dan gelen eleştirilerin samimi bir duygudan kaynaklandığını ve latife olduğunu düşünüyorum” şeklinde yanıtladı.

DAŞÖZ'E TEŞEKKÜR..
Vali Daşöz’ün son kararname ile birlikte Amasya’ya atanmasını da değerlendiren Çalık, Daşöz’ün 3 yıldan fazla süren görev süresi içinde Malatya’ya büyük katkıları olduğunu ifade etti ve “Bütün çalışmaları için teşekkür ediyorum” dedi.

Çalık ayrıca, yeni atanan Mehmet Ulvi Saran’a da ulaşmaya çalıştığını ve kendisine not bıraktığını belirterek “Eğitim ve tecrübesi ile Malatya’ya büyük katkılar sunacağına inanıyorum” dedi.

ROMA'YA GİDECEK..
TBMM'deki çalışmalar hakkında da bilgi veren Çalık, Nüfus ve Kalkınma Komisyonunda görev aldığını ve önümüzdeki günlerde Birleşmiş Milletlerin Nüfus Fonu toplantısı için Roma'ya gideceğini aktararak, Erken Evlilikleri Araştırma Komisyonu'ndaki çalışmalarının da sürdüğünü kaydetti. Çalık, Türkiye'de yüzde 30 oranında kız ve erkeklerin erken yaşta evlendirildiğini belirterek, "Erken yaştaki evlilikler sağlıklı aile yapısını oluşturmuyor. 18 yaş altındaki çocukların öncelikle eğitimini görmesi ve sonrasında ise istihdam edilmesi gerekiyor" diye konuştu.

MATEMATİK ÖĞRETMENİNİ GÖRÜNCE..
Bu arada AKP il binasında 25 yıl önce özel dershaneye giderken Matematik dersi aldığı öğretmeni İlyas Zengin'i görünce ayağa kalkarak elini öpmeye çalışan Milletvekili Çalık, "Öğretmenim dershanede bana geometri dersleri veriyordu. Üzerimde çok emeği vardır" dedi.

Matematik Öğretmeni İlyas Zengin ise Çalık'ın iyi bir öğrenci olduğunu ve bugün bile derslerde kendisini örnek gösterdiğini söyleyerek, Çalık'a elini öptürmedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız