SON DAKİKA
SON DEPREMLER

4 Cinayete 95 Yıl Hapis

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:58:01
4 Cinayete 95 Yıl Hapis
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya'da, 2009 yılında bir birahanede 4 kişinin öldürülmesi olayı davasında 2 sanığa, toplam 95 yıl hapis cezası verildi. 

Malatya merkezde 26 Kasım 2009 tarihinde Cezmi Kartay Caddesi'nde, bir birahanenin işletmecisi emekli öğretmen Seydi Battal Kılınç (60), oğlu Erdal Kılınç (36), kayınbiraderi Mustafa Kılınç (49) ile birahane çalışanı Hasan Tecimer (35), tabanca ve bıçaklı saldırı sonucu hayatlarını kaybetmişti. Olayda Durmuş Özdemir adlı şahıs ise yaralanmıştı.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki olayla ilgili davanın karar duruşmasına; tutuklu sanıklar Ömer Boztepe Adıyaman Cezaevi’nden, sanık Bekir Boztepe ise Rize Cezaevi’nden getirildi.

Mahkeme heyeti sanık Ömer Boztepe'ye; 4 kez adam öldürmeye doğrudan doğruya iştirak etmekten dolayı toplam 25 yıl, kasten adam öldürmeye teşebbüs suçuna doğrudan doğruya iştirakten 3 yıl 1 ay 15 gün, kasten yaralama suçundan 2 ay 15 gün olmak üzere toplam 28 yıl 4 ay hapis cezası verdi.

Sanık Bekir Boztepe'ye ise, 4 kez kasten adam öldürme suçundan toplam 60 yıl hapis cezası, kasten adam öldürmeye teşebbüs suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası, ruhsatsız silah taşımaktan 10 ay hapis cezası olmak üzere toplam 67 yıl 1 ay hapis cezası verildi.

Mahkeme heyeti, olayın diğer sanıkları Celal T., Ahmet Ç. ve Coşkun A.'nın ise beraatlarına karar verdi.

ARŞİV FOTO: Mahkemenin 67 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırdığı Bekir Boztepe olaydan 2 yıl sonra yakalandığında polisler arasında görülüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız