SON DAKİKA
SON DEPREMLER

4 Cinayetle İlgili İlk Tutuklama

A- A+ PAYLAŞ

Cezmi Kartay Caddesi’ndeki bir birahanede Perşembe akşamı meydana gelen ve 4 kişinin ölümü, 2 kişinin de ağır yaralanmasıyla sonuçlanan olayla ilgili 1 kişinin gözaltına alındığı, 4 kişiyi öldüren silahı ateşleyen şahsın da aralarında bulunduğu 2 kişinin ise aranmakta olduğu bildirildi. Gözaltına alınan Ahmet Ç. (ikinci fotoğrafta) adlı zanlının mahkemece tutuklandığı öğrenildi.

Cezmi Kartay Caddesi’ndeki bir birahanenin işletmecisi, emekli öğretmen 60 yaşındaki Seydi Battal Kılınç, 36 yaşındaki oğlu Erdal Kılınç, 49 yaşındaki kayınbiraderi Mustafa Kılınç ile 35 yaşındaki birahane çalışanı Hasan Tecimer tabanca ve bıçakla vurularak öldürülmüşler, Durmuş Özdemir ve Mehmet Arif Ergin’i de ağır yaralanmışlardı.

Olayın birahaneye gelen 3 kişi tarafından gerçekleştirildiği belirtilirken, saldırganlardan Hekimhan doğumlu 36 yaşındaki Ahmet Ç., bir süre sonra yakalanarak gözaltına alınmıştı. Polisin 31 yaşındaki Bekir B. ve kardeşi 30 yaşındaki Ömer B.’yi aramakta olduğu bildirildi.

4 kişiyi öldüren silahın, firari zanlılardan Bekir B. tarafından ateşlendiği de belirtilen polis raporunda, olay şöyle yeraldı:

”Suçun Nev'i: SİLAHLA BİRDEN FAZLA ADAM ÖLDÜRME, BIÇAKLA YARALAMA VE 6136 SKM
Suçun Yeri: Cezmi Kartay Cad.
Suçun Tarihi: 26.11.2009
İntikal Tarihi: 26.11.2009
Maktul S.B.K.: M.oğlu Arapgir 1949 doğumlu,
Maktul E.K.: S.B.oğlu Arguvan 1973 doğumlu,
Maktul M.K.: İ.oğlu Birimuşağı 1960 doğumlu,
Maktul H.T.: H.oğlu Malatya 1974 doğumlu,
Müşteki D.Ö.: H.oğlu Hekimhan 1973 doğumlu
Müşteki M.A.E.: K.H.oğlu Baskil 1980 doğumlu,
Şüpheli(Firar) B.B.: Ş.oğlu Malatya 1978 doğumlu,
Şüpheli(Firar) Ö.B.: Ş.oğlu Malatya 1979 doğumlu,
Şüpheli A.Ç.: Muzaffer oğlu Hekimhan 1973 doğumlu

26.11.2009 günü saat: 20.30 sıralarında yukarıda belirtilen iş yerine müşteri olarak giden şüphelilerin içerde sigara içmeleri yüzünden, şüpheli Ö.B. ile işyeri sahibi olan E.K. arasında tartışma neticesi çıkan kavgada, şüpheli B.B. üzerinde bulunan silah ile S.B.K., E.K., M.K. ve H.T.isimli şahısları vurarak öldürmüş, müşteki D.Ö. ise yaralamıştır. Olay esnasında müşteki M.A.E. ise tanımadığı bir şahıs tarafından yüzünden bıçaklanmış, yapılan olay yeri incelemesinde boş kovanlar muhafaza altına alınmış, C.Savcısının talimatıyla şüpheli A.Ç. gözaltına alınmış olup, diğer şüphelilerin yakalanması ve suç aleti tabancanın ele geçirilmesi için olayla ilgili tahkikata devam edilmektedir.”

İLK TUTUKLAMA..
Gözaltına alınan Ahmet Ç.'nin gönderildiği adliyece tutuklandığı bildirildi.

Ahmet Ç.'nin adliyeye getirilişinde, adliyeden çıkarılışında ve cezaevine teslim edilişinde polis yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Bu arada Polis akşam saatlerinde bir kişiyi daha yakalarken, bu kişinin aranan kardeşlerden biri olup olmadığı konusunda bir açıklama yapılmadı.

FOTOĞRAFLAR (Üstteki, Arşiv Foto): Olayda oğlu, kayınbiraderi ve bir çalışanıyla birlikte yaşamını yitiren birahane işletmecisi Seydi Battal Kılınç (sol başta, gömlekli olan), 2 yıl önce Cezmi Kartay Caddesi'ndeki eğlence yerlerinin sorunlarını Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'ya (sağdan 2.) anlatmıştı. (Alttaki foto) Olayın zanlılarından Ahmet Ç. geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye götürüldü ve tutuklandı. (İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız