SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"4 Dalda Eğitim Aldılar"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:59:40
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, “Aile İçi İletişim ve İslam’da Aile Hayatı” konulu konferans sonrası sertifika töreni düzenlendi. 

Işık Kadınlar Derneği İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından, derneklere destek kapsamında kabul edilen, “Eğitimli Kadın, Aydınlık Gelecek” adlı proje kapsamında HalK Eğitim Merkezi Salonu’nda düzenlenen, İlahiyatçı yazar eski milletvekili Şevki Yılmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa, İl Müftüsü Ümit Çimen, Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM) Başhekimi Mehmet Aslan, PTT Başmüdürü Fahri Ocak, Yetimler Kervanı Derneği Başkanı İhsan Çolak, STK temsilcileri, Işık Kadınlar Derneği Başkanı Aysel Çelikyay ve kalabalık bir topluluk katıldı.

Dernek faaliyetlerinin yer aldığı slayt gösterisinin ardından konferansta bir açış konuşması yapan Işık Kadınlar Derneği Başkanı Aysel Çelikyay, “Derneğimizin sosyal projeleri arasında yer alan “Eğitimli Kadın, Aydınlık Gelecek” adlı proje bu yıl İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından Malatya’da desteklenen tek proje oldu. Bu proje ile kadınların istihdama ve sosyal hayata katılımı, milli ve manevi değerlerle donatılması itilmişlik ve yalnızlık duygusundan kurtulup topluma faydalı bireyler haline gelip ruh ve beden sağlığı yerinde olan çocuklar yetiştirmeleri hedeflenmektedir. Proje kapsamında 60 kadın, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle işbirliği halinde açmış olduğumuz 232 saat Halkla İlişkiler ve Müşteri Asistanlığı,16 saat Kişisel Gelişim,16 saat İş Hayatında İletişim,160 saat Bilgisayar İşletmenliği kurslarına katıldılar ve toplam 4 dalda eğitim aldılar.Bu akşamda sertifikalarını alacaklar” ifadelerini kullandı.

Çelikyay, daha sonra özetle şunları söyledi:

“Projede Tandoğan, Taştepe, Cirikpınar, ve Çöşnük mahallelerinde PDR uzmanları, vaizeler, kaçakçık ve narkotik suçlarla mücadele uzmanları mahalle sakinlerine bilgilendirmeler yaptılar. Bugünde İslam’da Aile Hayatı konferansıyla sizlerle birlikteyiz. Günümüzde İslam’dan uzaklaşan hayat tarzları çocuklara ve aileye gereken önemi vermemiş çocuklarımız sevgisiz ilgi ve alakasız bir şekilde aileden uzaklaşmışlardır. Aile sevgisi yeterince verilmeyen çocuklar da bu boşluğu sokaklarda doğru sandıkları yanlışlarla doldurmaya çalışmışlardır. Biz çocuklarımıza gereken ilgiyi göstermesek onları kullanmak isteyen birileri bu boşlukları doldurmaya çalışacak ve madde kullanımı başta olmak üzere her şekilde çocuklarımızı elde etmeye çalışarak imanlarını çalıp ruh ve beden sağlıklarını yok etmeye çalışacaklardır. Aile, hoşgörü, şefkat ve merhamet yeridir. Eziyet, baskı ve şiddet yeri değildir. Aile insanların yetiştiği bir ocaktır. Bu projede aile huzuru kadınların ve çocukların Milli, manevi ve ahlaki değerlerle donatılması amaçlanmıştır. “

Programda bir konuşma yapan İl Müftüsü Ümit Çimen ise, “İslam dini aile hayatına çok önem vermiştir. Aile insanların yetiştiği bir eğitim yeridir. Aile hayatı çocukların hayatına yön verir. Çocuklar ailede korunur aile ne kadar sağlam olursa o ailede yetişen çocuklarda o kadar sağlam olur. Allah’ın rasulü aile huzuruna birçok hadisinde yer vermiş kendisi de bu konuda örnek bir yaşantı sergilemiştir. Bugün ailede huzur bulamayan insanlar huzuru dışarıda aramakta çok büyük yanlışlara düşmektedirler. Allah Teâlâ iki eş birbirinin örtüsüdür buyuruyor. Birlikte ağlayan birlikte gülen ve birbirine örtü olan eşlerin olduğu bir yuvada yanışlar olmaz. Dünyanın en sağlam yeri olan ailede ana baba ve çocuklar dede ve nineler yaşar sevinçler üzüntüler paylaşılır, dertlere çareler aranır. Aile huzurun mutluluğun aile fertleri tarafından hep birlikte paylaşıldığı mukaddes bir yerdir ”dedi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Yazar Şevki Yılmaz da, “Aile küçük bir devlettir. Biz aileden yüceldik aileden çökertildik. Osmanlı devleti çadırda kuruldu ve cihan devleti oldu. Mevlana ana ile Mevlana oldu anaları onları helal gıdayla büyüttü. Allah Teala Ey iman eden erkek ve kadın kullarım sakın Allah ve resulüne ihanet etmeyin buyuruyor. Ana baba evladına evlatta ana babasına ihanet edebilir mi? Vücut bir emanettir. Bu emanete ne sigara ne alkolle ihanet edilmez, hepimiz yeryüzünde emanetiz. Eskiden anası babası olmayana yetim denirdi. Son yıllarda son yıllarda yetimin de şekli değişti. Şimdi ana baba sağ olduğu halde yetim olanlar var. Mahkemeler boşanma ve sahtekarlık davalarıyla doludur. Batılı bir tarihçi Osmanlı İslam mahkemelerini araştırdım üç yüzyılda on tane boşanma davasına rastladım. Bu on kişinin sekizi de Rum çıktı diyor. İslam güneşi altında Hıristiyanlar bile mutluluğu yakalamışlardı. On çocuk vardı ama huzur vardı.Osmanlı bunu nasıl sağladı araştırmak lazım. Şimdi bir çocuk var huzur yok. Dünyanın en zengin ülkesi İsveç’tir ama en çok intiharın olduğu ülkede İsveç’tir. Sevgisiz bir aile olmaz. İslam düzeninden başka bizle sevgi ayarı yapacak bir yer yoktur. Yıllar var ki, Müslümanların sevgi ayarı bozulmuştur. Dünyanın en şanssız insanı dünya ve içindekileri severken Allah’ı sevmeyen insandır. Allah’ı ne zaman tam manasıyla seversek o gün dünyadaki huzursuzluklar ve kargaşalar bitecek ve aileler huzurlu olacaktır” dedi.

Diğer yandan, “Eğitimli Kadın, Aydınlık Gelecek” adlı proje kapsamında açılan kursları başarı ile bitiren, 60 kursiyere sertifikaların verilmesiyle program son buldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız