SON DAKİKA
SON DEPREMLER

4 Hasta, 1 Cenaze İçin..

0
Güncellendi - 2016-01-26 16:34:06
4 Hasta, 1 Cenaze İçin..
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi Malatya genelinde karla mücadele, tuzlama ve yol açma çalışmalarına devam ediyor.

Büşra bebek hastaneye yetiştirildi

Kale ilçesine bağlı Uyanık mahallesinde oturan Beyhatun ailesinin 3 yaşındaki çocukları Büşra Beyhatun’un hastalanması ile yapılan çağrıyla birlikte harekete geçen ekipler, 4 saatlik bir çalışma sonucunda Büşra bebeğe ulaşmayı başardılar. Yüksek ateş ve gribal enfeksiyon teşhisi konulan Büşra bebek Malatya’ya getirilerek tedavi altına alındı. Büşra bebeğin babası Hasan Beyhatun kurtarma operasyonuna katılan Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür etti.

Ekipler, yine Kale ilçesine bağlı Tepebaşı Mahallesinde oturan Zahide Aslan için de başarılı bir kurtarma operasyonuna imza attı. Başparmağı kopmak üzere olan Zahide Aslan için zamanla yarışan ekipler, 2 saatlik bir çalışma sonucunda Zahide Aslan'a ulaşarak hastaneye sevk edilmesini sağladılar.

53eb8528-c3e0-4fc8-aff3-3c1e06dc7d68Zahide Aslan’ın eşi İzzet Aslan eşinin hayvan barınağında başparmağını kazayla kestiğini belirterek, “Büyükşehir Belediyesinden ve 112 acil servisten yardım istedik. Yolumuz ulaşıma kapalıydı, tipi şeklinde fırtına vardı. Zor şartlara rağmen buraya kadar gelip bizimle ilgilenen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Akçadağ ilçesine bağlı Yalınkaya Mahallesinde oturan ve astım krizi tutan 80 yaşındaki Hasan Karagöz için de 2 saatlik bir çalışma yapan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, hasta Hasan Karagöz’ü 112 acil servis ambulansına yetiştirmeyi başardılar.

Cenazenin nakli için 5 saatlik mücadele

Arapgir ilçesine bağlı Yukarı Yabanlı Mahallesinde yaşayan ve doğum sancıları artan Arzu Aktaş isimli kadını uzun çalışmalar sonucunda sağlık ekiplerine ulaştırmayı başaran Büyükşehir Belediyesi ekipleri kapanan yolu tekrar açarak hamile Arzu Aktaş’ın Malatya’ya sevk edilmesini sağladılar.

Onar Mahallesinde ise cenazeyi defnetmek için yol açma çalışmaları yapan ekipler, tipi nedeniyle çalışmaları 5 saatte ancak tamamlayabildi.

Battalgazi'de

568b8b64-3119-433f-8dbf-26a748ea063cÖte yandan, Malatya’da etkili olan kar yağışı sonrası Battalgazi ilçesi genelinde birçok mahalle yolu ulaşıma kapandı. Battalgazi Belediyesi Karla Mücadele ekipleri, yaptığı yoğun çalışma sonrası kapalı mahalle yollarını ulaşıma açarken, Tohluca Mahallesi’nde bulunan diyaliz hastası Ayşe Acır’ın hastaneye ulaşımı sağladı. Diyaliz hastası Ayşe Acır, yolların açılması dolayısıyla yetkililere teşekkür ederek,  “Şeker, kolesterol ve diyaliz hastasıyım. Yetkililere yardımları için teşekkür ediyorum” dedi.

Diyaliz hastası Ayşe Acır’ın oğlu Mehmet Acır ise, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a yolların açılması konusunda göstermiş olduğu duyarlılığa teşekkür ederek, “Hastamız diyaliz hastası. Annem böbrek yetmezliği yaşıyor. Çift böbreği de iflas etmiş durumda. Kar yağdığından dolayı yollarımız kapandı. Bazı sıkıntılar yaşadık. Bugün Battalgazi Belediyemiz sağ olsun yollarımızı açtı. Yollarımız açıldıktan sonra hastamızı rahatlıkla hastaneye götürebileceğiz. Belediyemiz sağ olsun sıkıntımızı ilettikten sonra tüm imkanları seferber etti. Başta Battalgazi Belediye Başkanı sayın Selahattin Gürkan başta olmak üzere tüm belediye personeline teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Öte yandan Erenli ve Düzyol mahallelerinin de yolları Battalgazi Belediyesi Karla Mücadele ekipleri tarafından ulaşıma açıldı. Erenli Mahalle Muhtarı Nuri Bağ, mahallelerine bağlı kapalı köy yollarının açıldığını belirterek, “Erenli Mahallemize de yoğun kar yağışı oldu. Yollarımızın büyük bölümü kapalıydı. Battalgazi Belediyesi ekipleri gelerek yollarımızın hepsini açtı. Yollarımızın açılmasında olağanüstü gayret gösteren ekiplere ve Başkanımız Selahattin Gürkan’a teşekkür ediyoruz. İki gündür yoğun çalışarak yollarımızı açan tüm ekiplere şükranlarımızı sunuyoruz. Allah onlardan razı olsun” dedi.

Düzyol Mahalle Muhtarı Aziz Alahan ise, kar yağışı sonrası yolların kapandığını belirterek, “Yoğun kar yağışı sonrası köy yollarımız kapandı. Battalgazi Belediyesine talepte bulunduk yollarımızın açılması için. Taleplerimiz kısa bir süre sonra karşılandı. Karla mücadele ekiplerinin yoğun çalışmalarından sonra kapalı köy yolumuz kalmadı. Ekiplere ve ekiplerimizin buraya gelmesine vesile olan Başkan ve ekibine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız