SON DAKİKA
SON DEPREMLER

4 İlçe Adliyesi Kapanıyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:02:53
4 İlçe Adliyesi Kapanıyor
A- A+ PAYLAŞ
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) Türkiye genelinde hizmet veren 4. ve 5. bölge adliyelerinden iş hacmi az olan yaklaşık 90 adliyeyi kapatma kararından sonra, bunlardan 3’ünün Malatya’da olduğu bildirildi. Bu arada, yeni atama yapılmayan Arguvan ilçesinin de kapatılacak adliyeler arasında yeraldığı ve böylece Malatya'da kapanacak adliye sayısının 4 olduğu belirtiliyor.
 
HSYK tarafından Yeşilyurt, Yazıhan ve Kuluncak ilçe adliyelerinin kapatılacağı belirtilirken, HSYK'nın iş durumu, en yakın adli teşkilata uzaklığı, nüfusu, ulaşım imkanları gibi kriterler nedeniyle bu 3 ilçedeki adliyeleri kapatma kararı aldığı kaydedildi. HSYK tarafından adliyeleri kapatılacak olan 3 ilçe adliyesinin, diğer bazı ilçeler ve Malatya Merkezle birleştirileceği belirtildi.
 
Bu arada, Malatya Baro Başkanı Eyüp Kutlubay, atamalara göre Yeşilyurt, Yazıhan ve Kuluncak ilçe adliyelerinin kapatılacağının görüldüğünü, ancak henüz resmi bir yazının gelmediğini ifade etti. 
 
Baro Başkanının belirtmemesine karşın, Arguvan adliyesinin de kapatılacak ilçe adliyelerinden biri olduğu öğrenildi. Arguvan Adliyesi'nden başka adliyelere atama yapılırken, Arguvan'a atama olmamıştı.
 
İKİ ÖZEL YETKİLİ SAVCI
Diğer yandan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun yaz kararnamesiyle Malatya Adliyesi'ne 2 özel yetkili savcı atandı. 
    
Alınan bilgiye göre, Malatya Adliyesi'ndeki yoğunluk dolayısıyla 2 özel yetkili savcının Malatya'ya atandığı öğrenildi. Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, bir süre önce iş yoğunluğu nedeniyle HSYK'dan 2'si özel yetkili olmak üzere 6 savcı talebinde bulunmuştu. Ceza Muhakemeleri Kanunu 250. maddeyle görevli birimde, biri başsavcı vekili olmak üzere toplam 4 özel yetkili savcı ve bir mahkeme yer alıyor. 
     
Malatya Özel Yetkili Başsavcıvekilliği'nin alanına giren bin 500 dosya arasında, Zirve Yayınevi cinayetleri, Albay Kazım Çillioğlu, Muhsin Yazıcıoğlu ve yeniden açılan Sivas Olayları soruşturmaları ile faili meçhul cinayetlere ilişkin yürütülen soruşturmalar bulunuyor. 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız