SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'4 İlçede Ciddi Kayıp'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, Malatya il genelinde şu anda hububat alanlarındaki zararın yüzde 50 ile yüzde 60 olarak göründüğünü ancak gerçek rakamların başlatılan hasar tespit çalışmalarında ortaya çıkacağını bildirdi.

Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, yaptığı açıklamada, "Kurak bir dönem yaşıyoruz. Özelikle hububat üretimimizin en çok yağış ihtiyacının olduğu Nisan ayında, geçen yılın yarısından daha az yağış Malatya'ya düşmüş bulunmakta.

Bu da hububat üretimi yapılan başta Arguvan, Yazıhan, Hekimhan ve Arapgir gibi ilçelerimizde çok ciddi ürün kayıplarına sebep oldu.

Üreticilerimizin bu sıkıntılarını tespit etmek için Tarım İl Müdürlüğü olarak bir ön inceleme yaptık. Tüm köylerimizi ziyaret etme imkanı bulduk ve alanları fotoğrafladık. Bunların sonucunu bakanlığımıza ilettik.

Ancak, 1 haftadan beride hasar tespit çalışmaları başlatmış bulunmaktayız. Bu çalışmanın sonucunda zarar oranı netleşecek. Ama şu andaki görüntü yüzde 50'nin yüzde 60'ın üzerinde bir kayıp söz konusu. Bazı hububat ekilen bölgelerde hiç biçim yapılamayacak şekilde. Henüz bir Bakanlar Kurulu kararı alınmış değil" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız