SON DAKİKA
SON DEPREMLER

4 ilçeye Hastane

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın, Pütürge, Akçadağ ve Hekimhan ilçelerine yeni bir devlet hastanesi yaptırılmasının yatırım programına girdiği, Arapgir ilçesine de hayırsever vatandaş tarafından yaptırılacağı bildirildi.

AKP Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, "Pütürge ilçemize yeni bir devlet hastanesi kazandırılacak. Mevcut arsası üzerine 25 yataklı yeni bir bina yapılacaktır. Tüm proje ve arsa imar bilgileri Başbakanlık Toplu Konut İdaresine (TOKİ) teslim edildi. TOKİ'de kontrol aşamasındadır. Yatırım mevcut hastanenin de üzerinde bulunduğu 6 bin 707 metrekare arsaya yapılacak. Uygulama projesinin çizilmesinin ardından ihalesi gerçekleştirilecek. 2010 yılında bu hastanemiz için Sağlık Bakanlığımız 1 milyon lira ödenek ayırmıştır" dedi.

Ölmeztoprak, Akçadağ ilçesine de 25 yataklı bir devlet hastanesi yapılacağını hatırlatıp, 2011 yılı yatırım programına alındığını aktardı.

Hekimhan ilçesine 30 yataklı bir devlet hastanesi yapılması için 2011-2014 yılı yatırım programına teklif edildiğini, Arapgir ilçesine 25 yataklı yeni bir hastanenin hayırsever tarafından yapılacağını bildiren milletvekili Ölmeztoprak, Arguvan ve Doğanyol ilçelerine ise sağlık hizmetlerinin birinci basamak düzeyinde verilmesinin planlandığını ifade etti. Ölmeztoprak,150 yatak kapasiteli Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinin yapılması için girişimlerinin sürdüğünü, kamu özel ortaklığı tarafından projeleri tamamlanarak Yüksek Planlama Kurulunun onayına sunulduğunu kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız