SON DAKİKA
SON DEPREMLER

4 İlçeye Yeni Hastane..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Doğanyol, Akçadağ, Hekimhan ve Arapgir ilçelerine yeni hastane binası yapılacağı bildirildi.

AKP Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, "Malatya Bölge Hastanesi için 2010 yılında 7 milyon 500 bin TL ödenek ayrıldı. Şu anda yüzde 3 fiziki gerçekleşme durumu söz konusu. Yaklaşık 2 milyon 500 bin TL harcama gerçekleştirilmiştir. Aynı bölgede kamu ve özel ortaklığıyla 150 yatak kapasiteli fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi de yapılacak. İlk hesaplamalara göre maliyeti 25 milyon TL'dir. Devlet Hastanesi'ne ait binada hizmet veren 112 Komuta Merkezi için Yeşiltepe'de yeni bir hizmet binası yapım çalışmasına geçen yıl başlandı. Bin metrekare
kapalı alanı olacak merkeze bu yıl için 300 bin TL ödenek ayrıldı. Yıl sonunda bitirilmesi planlanıyor. Yeni binada, 112 Ambulans Servisi Başhekimliği, Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi, Acil Sağlık Hizmetleri Bölge Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi hizmet verecek.Arapgir ilçesi merkezine 4 daireli lojmanın yapımı için 280 bin TL, Pütürge ilçe merkezine 4 daireli lojman yapımına 280 bin TL, Adafı Merkez Sağlık Ocağına 500 bin TL ödenek ayrıldı ve şu anda inşaat
çalışmaları devam ediyor. Merkez Şahnahan Sağlık Ocağına 350 bin TL ayrıldı. Göztepe Sağlık Ocağına 500 bin TL ödenek ayrıldı ve ihaleleri yapılıp yer teslimi gerçekleştirilmiştir. Dilek Sağlık Ocağının 447 bin 220 lira ödeneği var olup tüm sağlık ocaklarımızın yılsonunda bitirilmesi planlanmaktadır" dedi.

2011 yılında Malatya'da il merkezi ve ilçelerinde sağlık alanındaki eksikliklerin giderilmesi çalışmalarına ağırlık verileceğini belirten Ölmeztoprak, "Pütürge ilçesine yeni bir devlet hastanesi kazandırılması konusu hükümetin yatırım programına girdi. Bakanlık tarafından proje yapılacak. Doğanyol, Akçadağ, Hekimhan ve Arapgir'e ise hastane yapılmasıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Arapgir, Battalgazi, Kuluncak ve Doğanyol ilçelerinde kullanılmak üzere dört tane yeni ambulansla 2 tane mobil hizmet aracı için çalışmalar var" şeklinde bilgiler aktardı.

Milletvekili Ölmeztoprak, sağlık alanında geçen 8 yılda Malatya'da 92 milyon 500 bin TL'lik sağlık yatırımı yapıldığını ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız