SON DAKİKA
SON DEPREMLER

4. Karadağ Dönemi!

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Kulübü'nün olağanüstü kongresi Sabancı Kültür Merkezi salonunda yapıldı. Kongrede yönetim için Haşim Karadağ başkanlığındaki tek liste aday oldu.. Karadağ'ın "en yakınları" diye bilinen Özcan Kayhan listede yeralmazken, Nadir Alataş yedek listede.

Geçtiğimiz yıl Haziran ayında Haşim Karadağ'ın göreve getirilmesinden bu yana yapılan 4. kongre olan Cumartesi günkü kongre, geçtiğimiz hafta çoğunluk sağlanamadığından 4 Ağustos Cumartesi gününe ertelenmişti.

Sabancı Kültür Merkezi’ndeki olağanüstü genel kurula Vali Vekili Bayram Öz, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Belediye Başkanı Cemal Akın, MEV Başkanı Şaban Taçyıldız, bir ara başkan adayı olarak adı geçen eski yöneticilerden Necip Olgun ile bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve Malatyaspor üyeleri katıldı.

Olağanüstü genel kurulda divan başkanlığına İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sezai Yılmaz, üyeliklere ise Orduzu Belediye Başkanı Mustafa Karaman ile Fatih Gül seçildiler.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kulüp Başkanı Haşim Karadağ selamlama konuşması yapıp katılımcılara teşekkür etti.

Ardından, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu bir konuşma yaptı. Aslanoğlu konuşmasında, “ Malatyaspor, Malatya’nın ortak değeridir. Hepimiz ortak kavgası, hepimizin kurumsal kimliği Malatyaspor, Hepimizin onun yanında olmak Malatya’yı seven her insanın görevidir. Ancak profesyonel sporda , futbolda tek kıstas var başarı. Başarıyı yakalamak zorundayız. Bunun için Türkiye’deki kulüpler bunun için savaşıyor. Türkiye’de , Malatya olarak her yerde başarıya alışmış, kafamızın dik gezmesini isteyen toplumuz. Her yerde Malatya’mızla övünüyoruz. Malatyasporumuzla da övünmek zorundayız. Malatyaspor’un başarısızlığı hepimiz kafasını eğiyor. Bu hepimizin ortak değeri. Başarıyı yakalamak zorundayız. Bundan başka çaremiz yoktur. Ama şunu unutmayalım.

Artık kulüplerin bir tek şeyi vardı. Maddi katkı. Maddi katkı olmaksızın ve alt yapı olmaksızın başarı hedefleyemeyiz. Ben bugüne kadar görev yapan tüm yöneticilileri şükranla önlerinde eğiliyordum. Bu arkadaşlarımız karınca kararınca , belki kendi bütçelerinin çok üzerinde, Malatya Belediyesinin de desteğiyle bugüne kadar hep ayakta tutmaya çalıştılar.
Bu iş para yiyen bir fabrika gibi. Başarıyı yakalamak için kurumsal bir gelire sahip olmak zorundayız. Bundan başka çare yok arkadaşlar. Değerli başkanların, değerlerin yöneticilerin sırtında bir Malatyaspor her zaman başarıyı yakalayamaz. Başarının temelinin olması ve sürekli olması için kurumsal bir gelir yaratmak zorundayız. O zaman her kes mutlu, herkes huzurlu ve herkes Malatyaspora koşarak yönetici olmak ister. Bunu gözden kaçırmamak lazım. Mutlaka bunun çözümü bulmak zorundayız. Malatya ve Malatya dışında kurumsal gelir sürekli akılan bir gelir yaratmadığımız sürece hep gelip geçici başarılar yakalarız. Bir dönem başarılı oluruz, bir dönem sonra hepimiz üzülürüz.

Bugün Türk Telekom Lig’de dişli takımlar var. Antalyaspor ve Eskişehirspor çok önemli transferler yaptılar. Tabii bizim hepimiz başarıya almışız. Geçtiğimiz sezon, ondan bir sezon önce ligden düştüğümüz sezon, geçen sezon şampiyonluğu kılpayı kaçırdığımızda arkadaşlarımızın çektiği üzüntüyü yakınan biliyorum.

Artık kurumsal gelire sahip ve kendi kendine yeter kulüp yaratmak zorundayız. Aksi halde para vermek kolay değil. Bu rakam 100-200-500 milyon değil. Artık 3-5 trilyon. Türk Telekom Ligi’nde bir spor kulübünün bütçesini biliyor musunuz. Artık kötü olan şeylerle değil, iyiyi nasıl yaratabilirizi düşünmek zorundayız. Yaptığımız hatalardan ders almazsak hep burada kalırız. Ben her zaman sizin emrindeyim. Sonuna kadar Malatyaspor’u8n kurumsal kimliğinin yanında olacağım. Hangi başkanım gelirse gelsin, önemli olan bizim için Malatyaspor’un kurumsal kimliğidir. Her zaman onun neferi olacağım.Aranızdan erken ayrılacam, TBMM’de yemin törenine yetişmek için ayrılmam lazım.

Kurumsal gelirin sahip olmanın yollarını bulmalıyız. Bunu bulamazsak, bugün Haşim başkanım, yarın Ahmet başkanım, Necip Başkanım, Hikmet başkanım. Ama hep kişiler yıprandı. O insanlar Malatyaspor’da üzülmeye gelmediler. Başarıyı yakalamaya geldiler. Ne olur insanları eleştirelim, ama yapıcı eleştirelim. Kimse cebinden 3-5 trilyonu vermeye hevesli değildir.“

Genel kurulda daha sonra Belediye Başkanı Cemal Akın bir konuşma yaptı. Akın konuşmasında, "Bugün futbol, geçen kongrede de söylediğim gibi sadece futbol olmaktan çıkmıştır. Futbol, tanıtımdır, futbol imajdır, futbol oyundur, eğlencedir. Futbol aksiyondur, futbol lobidir, futbol milyonlarca insanın ekmek kapısıdır, futbol bir endüstridir.

İlimizde de futbol ve futbol deyince ilk akla gelen Malatyaspor, insanımız tarafından oldukça sevilmekte, izlenmekte ve vazgeçilmez bir tutku olarak desteklenmektedir. Ayrıca bu mantıkla düşünülecek olursa Malatyaspor da, sanıldığı gibi sadece bir futbol takımı olmayıp, Malatya imajının oluşumunda, şehrin tanıtımında, gelişmesinde çok önemli işlevi olan bir kurum konumundadır. Öte yandan sporun doğası gereği sağladığı birlik-beraberlik ve barış ortamının da şehrimizde oluşan huzur, barış ve birliktelik tablosunda çok önemli katkıları vardır.

Şehrimize ve insanımıza böylesine önemli katkıları bulunan bir kurumu yaşatmak ve layık olduğu süper lige çıkarmak her Malatyalının boynunun borcu olmalıdır. Malatyaspor, il içinde ve dışında yaşayan bütün Malatyalıların malıdır. Bütün Malatyalıların müşterek hüznü, müşterek sevinci ve ortak paydasıdır. Siyaset üzeri bir kurumdur. Kimse başka tür hesaplarını Malatyaspor üzerinden yapmaya kalkışmasın. Buna izin vermeyiz. Malatyalı da izin vermez.

Malatyaspor bizim öncelikli derdimiz ve davamızdır. Malatyaspor’a yardım yapmak, destek olmak mecburiyetindeyiz. Bu güne kadar Malatyaspor’a en fazla yardımı biz yaptık. Bundan sonrada imkanlarımız ölçüsünde ve asli hizmetlerimizi aksatmadan yine biz yapacağız. Zira ünvanlarımız ve görevlerimiz ne olursa olsun hepimiz gelip geçiciyiz: fakat Malatyaspor kurumu bakidir, o ebediyen yaşayacaktır..

..Malatya Belediyesi olarak, göreve geldiğimiz günden bu yana, Malatyaspor’un başarıya koşması, güçlü bir kurumsal yapıya kavuşması ve istikrarlı gelir kaynaklarına sahip olması için her türlü desteği vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Malatya Belediyesi, Esenlik şirketi kanalıyla son 3 yılda Malatyaspor’a 7 trilyondan fazla bir katkı sunmuştur. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Belediyemizin asli hizmetlerini aksatmayacak şekilde desteğimiz devam edecektir.

Biz Malatya Belediyesi olarak Malatyaspor’a yardım yapıyoruz. Bizim gibi herkesin, her kurumun, şehrimizin ortak paydası, ortak heyecanı olan Malatyaspor’a elinden geldiğince katkı sunması, yardımcı olması gerektiğine inanıyoruz. Aksi halde önceki sezon yaşadığımız hüzünlü tablonun tekrar yaşanmasının kaçınılmaz olduğuna inanıyoruz."dedi.

602 kayıtlı üyesinin bulunduğu belirtilen ve yönetim için 97 kişinin oy kullandığı kongrede 2 ayrı tüzük değişikliğine de gidildi. Tüzük değişikliklerinden ilki üyelik dışında genel kurul üyeliği için giriş bedeli olarak 5 Bin Dolar , yıllık aidat olarak da 50 dolar kabul edildi. Diğer bir tüzük değişikliği olarak 23 olan yönetim kurulu asil ve yedek üye sayısı 16’ye düşürüldü.

Daha sonra sözalan kulüp başkanı Haşim Karadağ, kendilerine eleştiri yönelten bazı basın mensuplarına ve kuruluşlarına yönelik eleştirilerde bulundu, özellikle de malatyahaber.com'u hedef aldı. Karadağ, kulüpte yükün başkanın üzerinde olduğunu, kendisinin 3.2 trilyon alacağının bulunduğunu, insafsızca eleştirilere maruz kaldıklarını, geçen yıl bir maçın 86. dakikasında bir topun direkten dönmemesi halinde şampiyonluğu yakalayacaklarını söyledi. Karadağ, Malatya belediyesinin desteğinin olmaması halinde "bugün mevta olup gitmiş olacaklarını" belirtti ve bir süreden beri Vali ve Belediye başkanının kulübe el koymalarını isteyenler olduğunu bildirdi. Kongre için İzollulu hemşehrilerini üye yaptıkları iddiasının bulunduğunu belirten Karadağ, bu üyelerin sayısının 41 olduğunu, Malatya'nın her tarafından üyeleri bulunduğunu savundu.

Karadağ, "Geçmiş dönemdeki hatalarımız, bu dönem bize artı olarak geri dönecektir. Bana 4 milyon YTL'yi sil diyenlere bu parayı versem 1 ayda sayamaz. Biz bu parayı kolay kazanmadık. Şirketlerimizi ipotek altına koyarak, kulübe bu paraları verdik. Şu anda 3 milyon 200 bin YTL kulüpten alacağım var" dedi.

Kendisi aleyhinde kod isimlerle yazılar yazdırıldığını iddia eden Karadağ, "Benim bildiğim kod isimler dağda yaşar. Peki senin dağdakilerle ne farkın var" diyerek eleştirilerde bulundu. Kongrenin görkemli olmadığı yönündeki ifadeleri de eleştiren Karadağ, "İstiyorsanız 4 bin adam yığayım" dedi.

Kulübü zarara uğrattıkları iddialarına da cevap veren Karadağ, "Ne vardı ki ne yiyelim. Geçmiş dönemde sadece ismini duyduğunuz rengini görmediğiniz futbolculara 500-600 bin YTL paralar ödendi. Malatyaspor'a ait büfeler geçmiş dönemde çok ucuza kiraya verildi" dedi. Kendisi için 'deli' tabirinin kullanıldığını belirten Karadağ, "Beni deli ve agresif gösterdiler. Ama ben akıllı bir adamım. Deli olan bir adam 38 ülkeye ihracat yapar mı?" diye konuştu.

Yönetim için aday olan ve oylanan Haşim Karadağ başkanlığındaki tek liste şu isimlerden oluşuyor:

YÖNETİM KURULU (ASIL): Haşim Karadağ, Bilal Aydoğan, Ayhan Akman, Şevket Küçükaslan, İrfan Özaslan, Ergun Utkaner, Mustafa Adıyaman, Ramazan Kartal, Muhammed Kılıç, Sedat Alpkıray, Mehmet Duran, Cengiz Fırat, Muammer Özpolat, Fethi Olcay, Osman Bayram, Çetin Keklik.

YÖNETİM KURULU (YEDEK): Ergun Besli, Selahattin Dağıstanlı,Nadir Alataş, Derviş Peker, Mahmut Karataş, Erol Elbir, Asil Kanbay, Ömer Faruk Karabulut, Şahin Altunok, Ahmet Karadağ, Ceyhan Gencer, Kadir Şire, Yunus Karakuş, Mehmet Aktaş, Ahmet Altunok, Enes Söylemez.

DENETİM KURULU (ASIL): Mustafa Karaman, Fevzi Akdemir, Hüseyin Fidan,

DENETİM KURULU (YEDEK): Kenan Aydoğan, Cemil Kaçar, Nazmi Doğan,

DİSİPLİN KURULU (ASIL): Halil Üstündağ, Prof.Dr. Ramazan Özdemir, Prof.Dr. Sezai Yılmaz,

DİSİPLİN KURULU (YEDEK): Mehmet Çolak, Hasan Özçelik, Orhan Yaman.

Malatyaspor'un yeni yönetim yapısının, yeniden görev almayacağını Cuma günü açıklayan Nadir Alataş'ın gerekçelerini açıklarken ifade ettiği, "radikal kararların" ilk bölümünü oluşturduğu değerlendiriliyor.

FOTO: Selahattin GÖKATALAY

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız