SON DAKİKA
SON DEPREMLER

4 Kattan 12 Kata Çıkardılar

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:48:56
4 Kattan 12 Kata Çıkardılar
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Meclisi, Aralık ayı olağan toplantısını yaptı. Yine bazı bölgelerde inşaatlara "yüksek kat" izni verildi. Ayrıca Magazin Gazetecileri Derneği’nin 12 Şubat 1999 tarihindeki gecesinde Kürtçe şarkı söyleyip klip çekeceğini söylemesi üzerine karşılaştığı linç girişimin ardından Paris’e gitmek zorunda kalan ve 2000 yılında orada ölen Malatyalı Sanatçı Ahmet Kaya’nın adı da Özalper Mahallesi’nde doğduğu evin bulunduğu sokağa nakledildi. Daha önce Karakavak Mahallesi'ndeki bir sokağa verilen Ahmet Kaya'nın adı, Özalper Mahallesi’ndeki doğduğu evin bulunduğu sokak adı olan Seyit Onbaşı Sokağı adıyla değiştirildi. 

‘Meclis özveriyle çalıştı’

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gündem dışı verilen tekliflerin okunarak gündeme alınmasının ardından gündem maddelerine geçildi. Gündem maddelerinden önce kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, meclis üyelerine çalışmalarından dolayı teşekkür etti.  Yeni bir seçim sürecine girildiğini hatırlatan Çakır, “Meclisimiz için,  Malatya’mız için inşallah hayırlı olur. Bu sürecin centilmenlik içerisinde geçmesini diliyorum. Bugüne kadar yapılan hizmetlerde meclisimizin önemli katkısı var. Meclisimiz gerçekten özveriyle çalıştı. Başarılı çalışma sergiledi. Bu açıdan meclisteki bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bundan sonraki sürecin de Malatya’mızdaki bütün hemşerilerime hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Toplantıda gündemin ikinci maddesi olarak görüşülen belediye ücret tarifesinde değişiklik yapılmasına ilişkin Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, engelli vatandaşların kullanımına sunulmak üzere asansör tertibatlı minibüs alınması projesine belediyenin 15 bin TL katkı sunması yönündeki Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün teklifi de kabul edildi.

Mecliste ayrıca,  İlim Yayma Cemiyeti’nin il dışından gelen fakir üniversite öğrencilerinin kullanımı için yapılmak istenen yurt projesine belediye tarafından 70 bin TL katkı sağlanması ve Adli Tıp Kurumu’na ait olan cenaze nakil aracının Malatya Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü emrinde kullanılması için protokol yapılması talebi de görüşülerek kabul edildi.

Trambüsler gayri resmi olarak terminal alanını kullanacak

Meclisin dünkü toplantısında Eski Köy Garajının bulunduğu ve imar planında ibadet yeri, sosyal tesis alanı, eğitim tesisi alanı ve iki adet park olanı olarak geçen yerin,  park etme, bakım onarım çalışmaları nedeniyle trambüslerin kullanımına açılabilmesi için mevcut imar planındaki değişiklik yapılmasına ilişkin talep de gereksiz görülerek gündemden çıkarıldı. Gündemden çıkartılmasına gerekçe olarak garaj alanının zaten ulaşım hizmetlerinde kullanıldığı, bölgenin imar planında sosyal tesis, eğitim ve ibadethane olarak geçmesi nedeniyle planda değişiklik yapılamayacağı ancak troleybüslerin gayri resmi olarak söz konusu alanı kullanabileceği belirtildi.

Mecliste ayrıca Bulgurlu Köyü sınırları içinde bulunan 1122 ve 1166 No’lu parsellerin emniyet hizmetlerinde kullanılması amacıyla Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edilmesi kabul edildi.

Seyit Onbaşı- Ahmet Kaya Becayişi!

Toplantıda daha önce Karakavak’taki bir sokağa adı ismi verilen merhum Sanatçı Ahmet Kaya’nın adının Özalper Mahallesi’nde doğduğu evin bulunduğu sokağa verilmesi kararlaştırıldı. Özalper Mahallesi’ndeki Seyit Onbaşı ismi yerine Ahmet Kaya verilirken, Seyit Onbaşı ismi ise Karakavak’da Ahmet Kaya ismi olan sokağa verildi.

Gündemdeki imar maddelerinin de bir kısmı görüşülerek kabul edilirken bir kısmı da komisyona havale edildi.

4 Kattan 12 Kata!.

Gündemin imar maddeleri arasında Aşağıbağlar Mahallesi’nde bulunan ve mevcut imar planında ayrık nizam 4 kat olan bir parsele 37 mt. (12 KAT) yapı yüksekliği verilmesi kabul edilirken, mülkiyeti Devlet Demir Yolları’na ait olan ve üzerinde tescilli yapılar bulunan bir parselin ticari alana dönüştürülmesi talebi reddedildi. Kentsel dönüşüm alanının içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla su deposu yapılmak üzere belediye hizmet alanı olarak değiştirilmesi, mevcut imar planında 4 kat olan Koyunoğlu Mahallesi’ndeki bir parselin 5 kata çıkarılması, mevcut imar planında 5 kat olan Aşağıbağlar Mahallesi’ndeki bir parselin 30.50 mt(10 kata) çıkarılması Tecde Mahallesi’nde 2 parselin birleştirilmesi, mevcut imar planında 19 mt (6  kat)metre yapı yüksekliği olan Sancaktar Mahallesi’ndeki bir parselin 28 mt (9 kat), Koyunoğlu Mahallesi’ndeki bir parselin imar yolunun değiştirilmesi önergeleri kabul edilirken,  mevcut imar planında blok nizam 16 mt (5 kat) olan ve Yeşiltepe Mahallesi’nde bulunan 7 parselin 24 mt (8 kata) çıkarılması önergesi mani planı alanında olması nedeniyle reddedildi. 

Belediye Meclisi, 2014 yılı Ocak ayı toplantısının, 3 Ocak 2014 Cuma günü saat 14.00’de yapılmasını kararlaştırarak toplantıya sona erdirdi.

HABER-FOTO: malatyahaber.com- Güler HAZAR, yenimalatya.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız