SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"4 Kişi Gözaltına Alındı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:27:48
A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’nin Esenyurt’taki seçim irtibat bürosuna düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Cengiz Akyıldız, son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye başta MHP Lideri Devlet Bahçeli olmak üzere, binlerce MHP’li katıldı. 

MHP Esenyurt seçim irtibat bürosuna düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Cengiz Akyıldız için, Fatih Camii’nde ikindi namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Milletvekili ve TBMM Başkan Vekili Meral Akşener, siyasi parti temsilcileri ve binlerce MHP’li katıldı.

Cenazede Cengiz Akyıldız’ın eşi, kız kardeşi ve kızı, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Aileyi ilk teselli eden Meral Akşener oldu. Meral Akşener, “Şimdi ağlama zamanı değil, dik durma zamanı” diyerek Akyıldız’ın eşini teselli etti. Cenazeye katılan Devlet Bahçeli de, acılı aileye taziye dileklerinde bulundu.

Sloganlarla saldırıyı lanetleyen katılımcılar, Bahçeli’nin avluya girmesiyle, “Vur de vuralım, öl de ölelim” şeklinde slogan attı. Kılınan cenaze namazının ardından Akyıldız için son kez helallik alındı.

Yakınları son kez tabutun yanına gelerek Akyıldız’a veda etti. Akyıldız’ın tabutu, başta Devlet Bahçeli olmak üzere, partililerin omuzlarında son yolcuğuna uğurlanmak üzere Edirnekapı Mezarlığı’na götürüldü. Cenaze sırasında yoğun kalabalık nedeniyle zaman zaman izdiham yaşandı. Yaşananlar sırasında bayılan bazı katılımcılar, hastaneye götürüldü.

Öte yandan cenazede partililerin güvenliğini, kendilerinin sağladığı görüldü.

ARINÇ: "BİLGİ VERDİK"

Bu arada Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Bülent Arınç, Esenyurt'taki MHP seçim irtibat bürosuna yönelik saldırıdan dolayı üzgün olduklarını, İçişleri Bakanı'nın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi arayarak bilgi verdiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, Esenyurt'ta MHP seçim irtibat bürosu açılışında seçim otobüsü taşlandığını ve bir kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, “Bu olaydan üzgünüz. İçişleri Bakanımız Sayın Devlet Bahçeli'yi aradı ve olayla ilgili bilgi verdi. Herkese ve Sayın Bahçeli'ye başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Yaralı yurttaşlarımız var“ ifadesini kullandı.

Arınç, olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındığı bir kişinin ise arandığına dikkat çekerek bir kişinin ise arandığını kaydetti.

Seçim büroları ile ilgili de konuşan Arınç, “Seçim büroları açılabilir. Buralarda süsleme de toplantı da yapılabilir ama buraların adreslerinin bildirilmesi gerekir. Buralarda toplantı yapılacağı zaman güvenliğe de bilgi verilmesi gerekir. Yani il başkanlıkları ya da adaylar nerelerde seçim bürosu açtıklarını mülki amire bildirirlerse iyi olur diye düşünüyorum” şeklinde konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız