SON DAKİKA
SON DEPREMLER

4 Kişilik Şebekenin 3'ü Kardeş

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 1 hafta önce bir bankaya ait ATM cihazından gece 160 bin YTL parayı çalarak götürdükleri iddia edilen 4 kişilik şebeke, polisin ''Atmaca'' adlı operasyonu sonucunda yakalandı. Zanlılar, gönderildikleri adliyece tutuklandılar.

Malatya'da 14 Aralık 2007 günü Tekel Sigara Fabrikası'nın bahçesinde bulunan Vakıfbank'a ait ATM cihazının alarmını devre dışı bırakarak kasa kısmını oksijen tüpü yardımı ile kesmek suretiyle açan şebeke üyeleri, kasadaki toplam 160 bin YTL tutarındaki parayı alarak kayıplara karışmıştı.

Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince yapılan Atmaca adlı operasyon sonucunda olayın şüphelisi olarak tespit edilen Aydın K., Turgut K. ve Mustafa K. adlı kardeşler Osmaniye'de, Fikret S. adlı şüpheli ise Ankara'da yakalanarak gözaltına alındı. Aynı şebekenin Sivas ve Aksaray illerinde de aynı bankaya ait ATM cihazlarının arka kapağını açtıkları, ancak kasayı açamadıkları tespit edildi. Şahısların aynı bankaya ait ATM cihazlarını açmaya çalışması ise dikkat çekti.

Şebeke ile birlikte ATM cihazının soyulmasında kullanılan malzemelerle boş kasalar da ele geçirildi.

Çaldıkları 160 bin YTL'nin yerini polise söyleyemeyen şebeke üyelerinin üzerinden çıkan toplam paranın ise bin YTL'yi geçmediği öğrenildi.

POLİS AÇIKLAMASI..
Bu arada, operasyonla ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü'nden de şu açıklama yapıldı:

"İlimiz İnönü Caddesi Öğretmen evi yanında Tekel Sigara Fabrikası bahçesi köşesinde bulunan Vakıfbank’a ait ATM cihazının 14.12.2007 günü gece alarmını devre dışı bırakıp kasa kısmını oksijen tüpü yardımı ile kesmek suretiyle açılan ATM kasasından 160.000 YTL para çalınması olayı ile ilgili olarak;

Asayiş Şube Müdürlüğümüz Hırsızlık Büro Amirliğince yapılan titiz çalışmalar neticesinde olayın faillerinin tespiti yapılarak, ATMACA isimli operasyon doğrultusunda tespit edilen A. K., T. K., M.K. isimli şahıslar Osmaniye İlinde, F.S. isimli şahıs Ankara ilinde yakalanarak ilimize getirilmiş, şahısların ilimizde meydana gelen ve tespit edilen Vakıfbank ATM cihazının alarmını devre dışı bırakarak arka kapağını açarak kasayı açmaya çalıştıkları teşebbüste bulundukları, Aksaray ilinde yine Vakıfbank ATM cihazından cihazının alarmını devre dışı bırakarak arka kapağını açarak kasayı açmaya çalıştıkları, teşebbüste bulundukları tespit edilmiştir.

Yakalanan (4) şüpheli 22.12.2007 günü Malatya C. Başsavcılığına haklarında düzenlenen 3 ayrı tahkikat evrakı ile birlikte sevk edilmişlerdir.

Halkın huzur ve güveninin sağlanabilmesi amacıyla bu ve benzeri suç şebekelerine karşı daha etkin ve verimli çalışmalara devam edilecektir.

Sizlere daha fazla yardımcı olabilmemiz için bize sırdaş telefonumuz 155 Polis İmdat telefonundan ulaşabileceğiniz gibi www.malatya.pol.tr. Ve http://mail.tr.net.tr. İhbar adreslerinden de ulaşabilirsiniz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız