SON DAKİKA
SON DEPREMLER

4 Kişinin Öldürüldüğü Olayın İlk Duruşması Yapıldı

A- A+ PAYLAŞ

 Kanalboyu’nda bir kafede “5 TL’lik hesap” nedeniyle başlayan tartışmanın büyümesi sonucu 4 kişinin öldürüldüğü olayla ilgili ilk duruşma gerçekleşti. Mahkeme tutuklu 6 sanığın da tutukluluk halinin devamına karar verdi.

20 Mart 2017 günü Kanalboyu’nun Kernek tarafındaki Şehit Hamit Fendoğlu Caddesi'nde bulunan bir kafede meydana gelen olayda, iddiaya göre Hakan Kaba'ya 5 TL'lik hesap çıkarılması ve şahsın da düşük hesabı kendisinin aşağılanması olarak kabul etmesiyle başlayan gerginlik, akşam saatlerinde kafe işletmecilerinin de aralarında yer aldığı iki grup arasında çıkan silahlı çatışmaya dönüşmüş, aynı gruptakilerden Burak Akpınar (21), Hakan Kaba (32), Erdinç Barutçu (23) ile karşı taraf olan kafe işletmecilerinden Serdar Ökten (41) öldürülmüştü.

Cinayet davasının ilk duruşması Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanıklar Yasin E. ve Aykut Ö. Elbistan E Tipi Kapalı Cezaevi SEGBİS üzerinden katılırken, tutuklu sanıklar Enes K., Kerem D., Eren D. ve Suat A. ise salonda hazır edildiler. Tutuksuz sanıklar Umut Y. ve Abuzer Burak A. da duruşmada hazır bulundu.

Tarafların avukatları Av. Mehmet İnce, Av. Münir Reşat Kara, Av. Gökhan Bozkurt, Av. Deniz Duman, Av. Hüseyin Cem Güney,  Av. Çağla Yücel, Av. Mehmet Işık, ve Av. Yasin Ekinci’nin  katıldığı duruşma nedeniyle Adliye içinde ve dışında yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Duruşmada taraflar daha önce soruşturma ve savcılık aşamasında vermiş oldukları ifadeleri tekrarladılar.

Sanık Enes K., “Benim abim 50 bin TL'ye muhtaç biri değildir, bizim 3 adet iş yerimiz vardır. Sırf bir kıza şekil yapmak için benim üç kardeşime kastettiler” dedi.

Sanık Kerem D., “Üzerimize atılan yağma iddiası kendilerini suçtan kurtarmaya yöneliktir. Ben bu olayda 3 arkadaşımı kaybettim. Hakan'ın ‘Bu iş yerine bundan sonra bu çocuklar işletecek’ şeklinde bir söz söylediği iddia edilmiş ise de benim bir çok iş yerim vardır, Malatya'daki en çok iş yapan kafe bir dönem benimdi. Bizim bunlara bir ihtiyacımız yoktur” ifadesini kaydetti.

Sanık Eren D., “8 aydır tutukluyum. Benimle aynı şekilde yargılananlar dışarıdadır, tahliyemi talep ediyorum” dedi.

Sanık Suat A. ise, “Olay yerinde ele geçirilen karşı tarafa ait silah ve tüfeklerin miktarı dikkate alındığında bu olayın bize karşı bir tuzak olarak yapıldığı açıkça ortadadır” dedi.

Sanık Yasin E., “Kendileri 9 kişi silahlı gelmişlerdir. Ben canımı kurtarmak için mecbur kaldım, kullanmasam beni de öldüreceklerdi. Ben o iş yerinde bir çalışan idim, tahliyemi talep ediyorum.” dedi.

Sanık Aykut Ö., “’Tahliyemizi talep ediyoruz’ dediler. Öldürme kastım olsa idi kapıda bekleyip geldiklerinde vururdum. Ben 3 tane mermi yemişim. Olayda abim ölmüş, kim olsa benim yerimde aynı şeyi yapardı. Benim pusu kurduğumu iddia etmişler ancak kendileri daha fazla silahla gelmişlerdir, tahliyemi talep ediyorum.” diye ifade verdi.

Mahkeme heyeti, tutuklu 6 sanığın tutukluluk haline devam vererek, duruşmayı erteledi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Olayın meydana geldiği kafe

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız