SON DAKİKA
SON DEPREMLER

4 Kişinin Umut Işığı Oldu

A- A+ PAYLAŞ

Cizre'de trafik kazası sonucunda hayatını kaybeden 7 yaşındaki Gurbet'in ailesince bağışlanan organları, gece askeri helikopterle Malatya'ya getirilirek Şanlıurfalı bir kişiye nakledildi.

Şırnak'ın İdil ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonrası beyin kanaması geçirerek tedavi gördüğü Cizre Devlet Hastanesi beyin ölümü gerçekleşen Gurbet Yavuz'un (7) bağışlanan organları, Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Genel Cerrahi Servisi Organ Nakli ekibince alındı. Organ başının bildirilmesi üzerine Malatya'daki uzman ekip, Sağlık Bakanlığı'na ait helikopterle Cizre'ye ulaştırıldı. Küçük kızın karaciğer ve böbreklerini alan ekip, gece olması nedeniyle Sağlık Bakanlığı helikopteri havalanamayınca durum 2. Ordu Komutanlığı'na bildirildi. Bunun üzerine Malatya'daki Kara Havacılık Alay Komutanlığı'ndan bir askeri helikopter Cizre'ye yönlendirildi. Helikopter gece saat 01.20 sıralarında Turgut Özal Tıp Merkezi pistine indi. Karaciğer yapılan incelemeden sonra 1 yıldan beri organ bekleyen 53 yaşındaki Şanlıurfalı Mehmet Ömer Yücetürk'e nakledildi. Gurbet'in böbrekleri ise hazır bekletilen ambulans ile Gaziantep Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne ulaştırıldı.

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Genel Cerrahi Servisi Organ Nakli ekibi Başkanı Prof. Dr. Sezai Yılmaz, "Arkadaşlarımız Cizre'ye giderek çocuğun organlarını aldılar. Bu olay birkaç açıdan önemli. Her şeyden önce Güneydoğu'da, Cizre'de küçük bir çocuğu trafik kazası geçiriyor ve çocuğunun organlarını bağışlıyor. Gerçekten takdir edilmesi gereken bir davranış. Aileye teşekkürlerimi sunuyorum. Örnek bir aile olduklarını düşünüyorum" dedi.

Malatya'ya şimdiye kadar en az 10 tane karaciğerin askeri makamların sunduğu imkanlarla getirildiğini söyleyen Prof. Dr. Yılmaz, "Arkadaşlarımız Cizre'ye giderken Sağlık Bakanlığı'nın helikopterinden yararlandı ve kısa sürede hastaneye ulaştı. Gece olduğu için Sağlık Bakanlığı'nın helikopteri bize yardımcı olamadı. Her zaman olduğu gibi bize Silahlı Kuvvetlerimiz yardımcı oldu. Bize helikopter tahsis ettiler ve çok kısa sürede bu karaciğer geldi. Şimdiye kadar her halde 10 kez Türk Silahlı Kuvvetleri,özellikle de 2. Ordu Komutanlığı bize helikopter ve uçak tahsis etti ve ülkemizin birçok yerine giderek organ getirmiştik. Silahlı Kuvvetlerimize teşekkürlerimizi tekrarlıyoruz" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız