SON DAKİKA
SON DEPREMLER

4 Köyün İçme Suyu Alt Yapısı Yenilendi

0
Güncellendi - 2017-03-22 19:42:13
4 Köyün İçme Suyu Alt Yapısı Yenilendi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Malatya genelinde içme suyu ve kanalizasyon hattı çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında, Battalgazi Gülümuşağı, Yeşilyurt Çayırköy, Seyituşağı ve Kale’nin Kumluyazı mahallelerine (köylerine) maliyeti 1.2 milyon TL tutarında olan 25 km içme suyu hattı çalışması yapıldı.

Dr. Özdemir: 4 Mahalleye 1.2 Milyon TL Yatırım

Konu ile ilgili bilgiler veren Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, Battalgazi, Yeşilyurt ve Kale İlçesi’ne bağlı 4 mahallenin içme suyu altyapısını tamamen yenilediklerini belirterek, “Kurum olarak yaptığımız altyapı yatırımları ile kısa vadeli geçici çözümler bulmak yerine, uzun vadeli yatırımlarla, şehrimizin gelecek 50 yılını planlayarak modern bir altyapı inşa ediyoruz. Bu kapsamda Battalgazi Gülümuşağı, Yeşilyurt Çayırköy, Seyituşağı ve Kale’nin Kumluyazı mahallelerine maliyeti 1.2 milyon TL tutarında olan 25 km içme suyu hattı çalışmasının yanı sıra bir adet 30m3 ve 2 adet 20m3 içme suyu deposuyla beraber 127 adet abone bağlantı çalışmalarını tamamlayarak Battalgazi Yeşilyurt ve Kale İlçelerine bağlı 4 mahallenin içme suyu altyapısını tamamen yeniledik.

Hayatın özü olan su ve suyun varlığı yeryüzündeki en değerli ve vazgeçilmez kıymetlerimizin başında gelmektedir. Geçmişten aldığımız ortak mirasımız suyu, gelecek nesillere en sağlıklı bir şekilde aktarmak da bizim ve tüm insanlığın temel sorumlulukları arasındadır. Bu noktada su kaynaklarını korumak ve suyu verimli kullanmak önceliklerimiz arasında her zaman önemli bir yere sahip olmalıdır. Bu kapsamda 22 Mart Dünya Su Günü’nün su kaynaklarının kullanımı ve korunması için daha bilinçli adımlar atılmasına vesile olmasını diliyorum" dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız