SON DAKİKA
SON DEPREMLER

4 Mahallede Sorun Dinlediler

0
Güncellendi - 2016-11-01 23:52:22
4 Mahallede Sorun Dinlediler
A- A+ PAYLAŞ

CHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Ahmet Küçükşahin Samanköy, Kendirli, Şahnahan ve Cemal Gürsel mahallelerini ziyaret ederek muhtarlarla ve vatandaşlarla sohbet etti ve sorunlarını dinledi.

Yeşilyurt CHP İlçe Başkanı Küçükşahin, parti ilçe yönetim kurulu üyelerinin da katıldığı ziyaretlerde muhtar ve mahalle sakinleri ile yaptığı görüşmelerde tespit ettiği sorunların gereğinin yapılması için Yeşilyurt Kaymakamlığına yazı ile bildireceğini ve ayrıca kamuoyunun bilgilenmesi için de basın ile paylaştığını ifade etti.

Küçükşahin'in söz konusu mahallelere yaptığı ziyaretlerde belirlediği sorun ve talepler şöyle:

"1. Samanköy mahalle muhtarı İzzet Patlar'ın belirttiği sorunlar

- Mahallemizin hane sayısı 270, seçmen sayısı 900 kişi.

- Gerek belediyelerden gerekse Tedaş'tan hizmet aldık, almaya da devam ediyoruz. Örneğin 6 bin kilit taşı aldık ve yollara döşedik.

- Topsöğüt-Samanköy arası yol bozuk, ancak Belediye yetkilileri Aralık 2016 ayı içerisinde yapacaklarının sözünü verdiler.

- Mahallemizde muhtarlık bulunmamaktadır. Buna karşın yöremizde bulunan İlkokul binası boş durmaktadır. Biz burayı muhtarlık olarak kullanmak istiyoruz.

- Mahallede gezerken sohbet ettiğimiz bir vatandaş ise, "Büyükşehir Belediyesinin Samanköy'de yapmış olduğu yol asfaltlaması ve kanalizasyon onarımları plansız ve programsız, göz boyamaya yönelik" diyerek görüşünü ifade etti ve muhtara katılmadığını (elektrik çalışmaları hariç) vurguladı.

2. Taziye için gidilen Kendirli mahalle sakinlerinin belirttiği sorunlar

- Mahallemizin hane sayısı 300, seçmen sayısı 600 civarında.

- Mahallemize, Büyükşehir Belediyesi tarafından ulaşım hizmeti verilmemektedir. Bu sorun bizi rahatsız ediyor. Kendirli'den ilk minibüs saat 06.00'da, ikincisi saat 08.00'de kalkıyor. Çocuklar okula bir buçuk saat erken gitmek zorunda kalıyorlar. Köyden kalkan en son minibüs saat 16.00'da, bu saatten sonra şehre gitmemiz mümkün değil. Oysa çevremizde bulunan bütün mahallelere belediyenin otobüsleri hizmet vermektedir.

- Mahallemiz otobüs güzergahına dahil edilmediği takdirde sizlerin de (Yeşilyurt CHP İlçe Örgütü) katılımıyla bir ay sonra basın açıklaması ile sesimizi duyurmak istiyoruz.

- İçme suyu çok klorlu olduğu için ayran gibi akıyor. Bunun normale döndürülmesi gerekir.

- Mahallemizin % 50'inde kanalizasyon yoktur. Kanalizasyon şebekesine dahil olmayan evlerin atık suları bahçelere akıtılıyor. Bu durum koku ve sinek yapıyor. Bu sağlıksız sulardan ağaçlar ve sebzeler zarar görmektedir. Kanalizasyon şebekesi mutlaka yapılmalıdır.

- 14 yıldır sadece su sorunumuz çözüldü. Şu anda içme suyu sıkıntısı çekmiyoruz. Büyükşehir olunca hizmet açısından bir şey değişmedi. Mahallemize bir kaç çöp bidonu koydular hepsi bu kadar!

3. Şahnahan muhtarı Mehmet Yiğit ve mahalle sakinlerinin belirttiği sorunlar

- Mahallemize kanalizasyon döşenmesi çalışması yakında başlayacak.

- 1'inci ve 2'inci Organizenin arıtma tesisleri çalışmıyor. Dolayısıyla kokudan durulmuyor. Geçenlerde komşunun ineği bu sudan içti ve öldü.

- Şahnahan mahallesi olarak şu anda artezyen suyu kullanıyoruz. Ancak bu suyun sağlıklı olmadığını da biliyoruz, buna rağmen çaresizlikten dolayı bu sudan içmek zorunda kalıyoruz. Beyler Deresinde bulunan kaynaktan içme suyu verilmesini, böylece içme suyu sorununun komple çözülmesini arzu ediyoruz.

- İçme suyu borularının eski olması nedeniyle borular sık sık arıza veriyor. Yenilenmesi gerekiyor.

- Malatya-Sivas karayolu üzerinde Şahnahan-Samanköy yol ayrımına bir kavşak yapılmasını arzu ediyoruz. Oysa şu anda yol ayrımının bir kilometre berisinde ve 500 metre ilerisinde birer kavşak mevcut. Bu durum düzeltilmelidir.

- Şahnahan'a hizmet vermekte olan Belediye otobüslerinin kapasitesi yeterli değil, daha büyük kapasiteli otobüslerin bu güzergahta devreye sokulmasını istiyoruz.

4. Cemal Gürsel mahalle muhtarı İmam Yıldız'ın belirttiği sorunlar

- Mahallemizin nüfusu 8500, seçmen sayısı 5000 civarındadır.

- Yedi yıldır projesi ve arsası hazır olan 32 derslik ilkokulun bir an önce yapılmasını istiyoruz.

- Mahallemize bir adet taziye evi yapılmasını arzu ediyoruz.

- Dört adet park projemiz var. Bunlardan bir tanesi yapıldı diğerlerinin de yapılmasını arzu ediyoruz.

- Mahalle için ihtiyaç olan temizlik işçileri bizim mahalleden değil, başka mahallelerden alınıyor. Oysa bizim mahallede hem bu işi yapacak, hem de paraya ihtiyacı olan insanlar mevcut.

- İşsizlik sayısı çok fazla, iş istiyoruz.

- Gençler arasında uyuşturucu alışkanlığı var. Bunlara el atılması gerekiyor.

- Kanalizasyon ve içme suyu şebekelerinin ömrünü tamamlamış olmasından dolayı çok arıza veriyor. Bu nedenle sürekli tamirat yapılıyor. her taraf kazılıyor. Bunların bir an önce yenilenmesi gerekiyor.

- Mahallemizde hasta ve yaşlı sayısı çok fazla. Tek otobüsle Devlet Hastanesine gidebilmek için, bölgemize hizmet veren otobüslerden birisinin güzergahının hastaneden geçecek şekilde ayarlanmasını talep ediyoruz.

- Gençlerimizin deşarj olabilmesi ve iyişeylere yönelebilmeleri için mahallemizde var olan 50 dönümlük bir araziye spor tesisi yapılsın istiyoruz.

- Cemal Gürsel mahallesi içinden geçen Güney Kuşak Yolu projesinin, mahalle sakinlerinin uzayan yapım çalışmalarından kaynaklanan mağduriyetlerinin asgariye indirilebilmesi için hızlandırılarak bir an önce tamamlanmasını talep ediyoruz."

Bülten

Pano02

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • ... (1 yıl önce)
    Bizim evimizde kendirlinin hemen altında dileğe bağlı dilek aydogan mahallesi kendirlide 2016 da belirtilen sorunların hiçbiri giderilmedi ve aynılarını bizdede var otobus dahil ,lütfen birdaha sesimizi duyurun.
    0
    0
    Yanıtla