SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'4 Nisan Malatyalılar Günü Olsun!'

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:11:32
'4 Nisan Malatyalılar Günü Olsun!'
A- A+ PAYLAŞ
4 Nisan gününün Malatyalılar Günü olarak kutlanması teklif edildi. 
 
Yeşiltepe Eğitim Derneği Başkanı Mümtaz Toy, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte, Malatya İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata'yı makamında ziyaret etti. Ziyarette bir konuşma yapan Yeşiltepe Eğitim Derneği Başkanı Mümtaz Toy, şöyle konuştu: "Her şehrin kurtuluş günü, kuruluş günü veya başka bir husustan dolayı sırtını tarihe yasladığı bir takvim yaprağı vardır. İstanbul için 1453, İzmir için 9 Eylül, Ankara için 13 Ekim günleri çok önemlidir. Dünyada, köylerden, kentin geniş meydanlarına kadar önemli alanlarda ya da salonlarda kutlanan binlerce şenlik ya da kurtuluş günü dikkat çeker. Bizler de Malatyalılar olarak, bizi birbirimize daha çok bağlayacak tarihi bir güne ihtiyacımız olduğunu ve Malatya'nın en önemli simgelerinden biri olan 44 rakamı neden olmasın şeklinde bir görüşe kapıldık. Nisan ayının 4. gününün 44 sayısına karşılık gelmesi bizleri bu konuda daha çok cesaretlendirdi. Her yılın 4. ayının 4. gününün Malatyalılar Günü olarak kutlanması Malatya'da yepyeni bir heyecan oluşturacağına inanıyoruz" 
 
Toy, büyükşehir sınırında olan Malatya'nın, yeni bir anlayış ve vizyonla yoluna devam etmesi ve bugüne kadar izlenen Malatyalılık anlayışının da yeni bir ufuk açılması yönünden yapılacak ilk adımın 4.4 tarihinin yeni bir milat olarak kabul edilmesinden geçtiğini söyledi.
 
Malatya'nın bölgesel bir kent olduğunu anlatan Toy, sözlerini şöyle sürdürdü: "Malatyalılık anlayışı bölgesel bir kent imajıyla paralel olmak zorundadır. Dünyada 55 bin şehir arasında ön saflarda olmasının bir yolunun da şehircilik anlayışında yapacağı gelişmelerdir. 4 Nisan Malatyalılar Günü Malatya ve Malatya dışında yaşayan hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun diyor başkanımıza teşekkür ediyoruz." 
 
Naci Şavata ise, Yeşiltepe Eğitim Derneği'nin aldığı kararı yerinde bulduğunu ifade edip, "Bu kapsamda bizler de il genel meclisi başkanı olarak desteğimizi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız