SON DAKİKA
SON DEPREMLER

4 Olayda 7 Şehit

A- A+ PAYLAŞ

Şırnak’ın Namaz Dağı eteklerindeki Güneyçam Köyü’ndeki karakolun emniyeti için oluşturulmuş Gevenli Tepe Üs Bölgesi’nden, yol güvenliği için arama tarama yapan bir grup asker, dün saat 05.45’de PKK’lı teröristlerin saldırısına uğradı.

Uzun namlulu silahlarla açılan ilk ateşte bir uzman çavuş ile Denizlili Piyade Er Muhammet Özbek ve geçici köy korucusu Abdullah Bilir şehit oldu, 2 asker yaralandı. Askerlerin karşı ateşiyle ormanlık alana kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için hava destekli operasyon başlatıldı.

HAKKARİ’nin Çukurca İlçesi’nde dün sabah saatlerinde PKK’lı teröristlerin açtığı taciz ateşi sonucu 3 asker yaralandı. Türkiye’nin Irak sınırında bulunan Çukurca İlçesi dağlık bölgelerinde, güvenlik güçlerince icra edilen faaliyet sırasında, teröristlerce dün saat 09.20'de taciz ateşi açıldı. Teröristlerin açtığı ilk ateşte 3 asker yaralandı. Yaralı askerler Hakkari Asker Hastanesi’nde tedavi altına alınırken, PKK’lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Siirt’in Pervari İlçesi yakınlarında güvenliği sağlayan köy korucularına da dün akşam teröristler uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Saldırıda korucular Abdulrezzak Kaçhan, Abdulmecit Özkan ile Metin Yıldırım şehit oldu, 5 korucu yaralandı. Korucuların karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Teröristler ormanlık alana kaçtı. Hatay’ın Kisecik Köyü yakınlarındaki bir maden ocağına dün 21.30’da teröristlerce saldırı düzenlendi. Çıkan çatışmada bir özel güvenlik görevlisi şehit olurken, iki özel güvenlik görevlisi yaralandı. Çatışmada bir terörist öldürüldü.

Başbakan Tayyip Erdoğan, şehitler için Brezilya’dan başsağlığı diledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız