SON DAKİKA
SON DEPREMLER

4 Oy Farkla Başkan Değişti

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:18:47
4 Oy Farkla Başkan Değişti
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler ve İmalatçılar Odası’nın genel kurulunda yönetim değişerek, başkanlığa 4 oy farkla odanın eski başkanlarından Mustafa Avşar (fotoğrafta öndeki) getirildi. 

Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler ve İmalatçılar Odası’nın genel kurulu Esnaf Sarayı Toplantı Salonu’nda yapıldı. Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin’in divan başkanlığını yaptığı genel kurula Esnaf ve Sanatkarlar Kredi kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ile birlikte çok sayıda esnaf odası başkanı ve odanın üyeleri katıldılar. Kongrede mevcut başkan Mehmet Büyükelçi ile eski başkanlardan Mustafa Avşar aday oldular. Her iki aday kongrede yan yana oturdular.

MESOB Başkanı Şevket Keskin, genel kurulda yaptığı konuşmada, ”Biz hem milletimize ve hem de esnaflarımıza hesap veriyoruz. Ama hepimiz şunu iyi biliyoruzki, en büyük hesabı Allah’a vereceğiz. Bütün görev yapan arkadaşlarımız bu düşünce ile çalışıyor. Fırıncılar Odamızın bu dönem yapmış olduğu Beyaz Önlük Kampanyası Türkiye’de örnek oldu. Bundan dolayıda teşekkür ediyorum” dedi.

Keskin, oda başkanlarının gönül sevdası ile hizmet yaptığını söyleyerek, “Türkiye bir hukuk devleti. Kimse sağda solda konuşmasın, bildikleri bir şey varsa yargıya gitsinler. Kimse esnafla oynamasın, kimse esnafın şahsiyeti ile oynamasın. Esnaf bu ülkenin temel taşı. Esnaf bu ülkenin bel kemiği. Bazıları seçim zamanı çıkıp esnafları geziyorlar. ‘Esnaf başımızın taşı, gönlümüzün ilacı’ diyorlar. Ama seçimden sonra hepsi esnafla uğraşmaya başlarlar. Adaylar gezip, ‘esnaf başımızın tacı’ diyorlar. Ama seçimler bittikten sonra esnafa uğramıyorlar. Bu duruma aldanmayalım. O nedenle birlik olalım, beraber olalım. İri olalım, diri olalım, birlik olalım. Sorunlarımızı getirelim, çözdüklerimizi çözelim, çözmediklerimizi açıkça çıkalım bir birimize anlatalım. Sokak başlarında, köşe başlarında bizleri eleştirenlerle bir olmayalım” diye konuştu.

Oda başkanları olarak hem esnafın, hem de Malatya halkını emrinde olduklarını söyleyen Keskin, Türkiye genelinde odalarda özellikle görev dönemlerinde maaş almayan, ancak görev değişikliği sonrasında maaş almadığına dair mahkemeye başvuruda bulunarak odaya sıkıntı yaşatanların olduğunu belirtti. Keskin, “Türkiye’de ilk kez Malatya’da esnaf odalarımız tarafından örnek bir genel kurul kararı alıyoruz. O kararımız şu şekilde; ‘Yönetim ve denetim kurullarının odayı borç altına sokmayacağı ve görevde oldukları sürelerde alamadığı huzur hakkı veya ücretler için geriye dönük herhangi bir hak iddia etmeyeceğinin genel kurulca kabulüne’. Bu madde çok önemli. Bazı illerimizde yaşanan olumsuzlukların Malatya’da yaşanmaması için böyle bir genel kurul maddesini aldırıyoruz. İlk defa Malatya’da böyle bir genel kurul kararı aldırıyoruz” şeklinde konuştu.

Kongrede adaylar Mehmet Büyükelçi ve Mustafa Avşar oda üyelerine katılımlarından dolayı teşekkür ederek, birbirbirlerine başarılar dilediler. Genel kurulda her iki adayda sandığa aynı anda birlikte oylarını attılar. Yapılan genel kurulda toplam 243 oy kullanılırken 1 oy geçersiz sayıldı. Mustafa Avşar 123 oy alırken, Mehmet Büyükelçi ise 119 oy aldı. Seçim sonucunda odanın eski başkanı da olan Mustafa Avşar Fırıncılar Odası başkanı seçildi. Yönetim Kurulu’na ise Mehmet Küçük, Şenol Ölmez, Hasan Özgün, Ramazan Boğa, Hasan Öcel ve Aziz Büyük seçildiler. Denetim Kurulu’na ie Vahap Gümüş, Hacı Ali Tozar ve Metin Koltuk seçildiler.

Fırıncılar ve Unlu Maddeler ve İmalatçılar Odası'nın 3 yıl önceki genel kurulunda da, Mehmet Büyükelçi ve Mustafa Avşar karşı karşıya gelmiş, o seçimleri Mehmet Büyükelçi 1 oy farkla kazanmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız