SON DAKİKA
SON DEPREMLER

4. Uluslararası Turnuva Hazırlığı

0
Güncellendi - 2016-06-09 00:58:13
4. Uluslararası Turnuva Hazırlığı
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Satranç Federasyonu, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ortak düzenleyeceği 4. Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası’na başvurular devam ediyor. Satranç Malatya İl temsilcisi Cemal Gürsel Toy, bu seneki turnuvaya büyük bir katılım beklediklerini kaydetti.

Her yıl geleneksel olarak Malatya’da düzenlenen 4.Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvasına kayıtlar devam ediyor.

Türkiye Satranç Federasyonu, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ortak düzenleyeceği 4. Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası, 21-26 Ağustos tarihlerinde Malatya’da yapılacak.

Yeni yapılan Merkez Spor Salonunda yapılacak olan ve 44 bin TL ödüllü turnuvaya ise bu yıl katılımın çok olması bekleniyor. 4 kategoride düzenlenecek olan turnuvaya yurt dışından da katılım olacak. A,B,C ve D Kategorilerinde düzenlenecek olan turnuvanın, C ve D kategorilerine ise katılım sınırlaması getirildi. 150 kontenjanın ayrıldığı C ve D kategorileri, 7-8-9-10-11 ve 12 yaş gruplarını kapsıyor.

Satranç Malatya İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy, “Her yıl artarak devam eden turnuvamıza bu yılda büyük bir katılım bekliyoruz” dedi.

4.Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvasına kayıtların başladığını dile getiren İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy; “Türkiye Satranç Federasyonu, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğünün ortak düzenleyeceği, geleneksel 4.Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası, 21-26 Ağustos tarihlerinde başlıyor. Turnuvaya kayıtlar ise bugün başladı. İlk gün kayıtlarında 25 kişi başvuru yaptı. 2.5 ayı aşkın bir zaman var. Bu zamanda başvurularda büyük bir patlama bekliyoruz. O yüzden C ve D kategorilerinde başvuru sınırlaması getirdik. C ve D kategorileri 7-8-9-10-11 ve 12 yaş gruplarını kapsayan kategoriler. A ve B kategorilerinde ise herhangi bir sınırlama yapmadık. Yurt dışından da kayıtların olacağı turnuvamıza bu yılki ödülü 44 bin TL yaptık. Yurt dışından başvurularımız olacak” dedi.

Bu yıl turnuvaya katılan sporculara da bir sürprizlerinin olduğunu ifade eden Toy, “Bu turnuva Malatya’nın kültürel değerlerini tanıtmak adına çok önemli bir organizasyondur. Turnuvaya diğer şehirlerden ve Yurt dışından büyük bir katılım olacak. Turnuva için gelen sporcular, Malatya’yı tanımak ve gezmekte istiyor. O yüzden bu yıl turnuvaya katılacak olan sporcularımız kendi istedikleri dahilinde ‘Nemrut Turu’ düzenleyeceğiz. Bu katılım isteğe bağlı ve ücretli olacak. O yüzden gelen sporcularımız Malatya’nın kültürel ve tarihi güzelliklerini görsün, öyle buradan ayrılsınlar diyoruz. Bu arada turnuvamızın ikinci sürprizi ise yeni spor salonunda turnuvamızı yapmanın büyük heyecanı içerisindeyiz. Yeni yapılan çok devasa olan salonumuzda yapacağımız turnuvaya, katılımında çok yüksek olmasını hedefliyoruz” diye konuştu.

ARŞİV FOTO: Geçen yılki organizasyondan

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

b2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız