SON DAKİKA
SON DEPREMLER

4 ve 5 Yaşında Tanıklar

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:54:19
4 ve 5 Yaşında Tanıklar
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Doğanşehir ilçesi Sürgü beldesinde Ramazan davulcusu ile bir aile arasında yaşanan olayla ilgili duruşmaya devam edildi. Evli ailesi ve Evşi ailesi avukatları ile her iki taraftan 60 kişi ifade vermeye çağrıldı. 

Doğanşehir Belediye Düğün Salonu’nda yapılan duruşmada çok sayıda Sürgülü ifade vermeye çağrıldı. Duruşma sonrasında Evli ailesinin avukatı Ali Hamamcı, mahkemenin taraflı olduğunu iddia etti. Hamamcı, “Mahkemeyi kabul etmiyoruz” diyerek mahkemenin yapıldığı düğün salonunu terk etti. Olay üzerine dışarı çıkan Evli ailesi de, mahkemenin taraflı olduğunu ileri sürdü.

Mahkemede 80 yaşlarında bir vatandaş hasta haliyle ifade verirken, biri 4, diğeri de 5 yaşlarında iki kız çocuğu da ifadeye çağrıldı. Olay tarihinde Tuanna 3, Fulya ise 4 yaşındaydı.

İfade verenler arasında yer alan Serdar Artuç ise mahkeme çıkışında yaptığı açıklamada, “Ben Recep köyündenim. 100 yıldır biz burada yaşıyoruz. Fırınım var, ben herkese ekmek satarım, kimseye ayrım yapmam. Evli ailesinin fertleri yanımda lokantamda çalıştılar kimse kendilerine Alevi Sünni demedi. Şimdi bunlar can güvenliğimiz yok diyorlar. Peki Sürgü halkı bunlara tarla vermiş bunlar ekiyor. Rahatça tarlasına gidip geliyorlar. Domatesini biberi ekiyor alıp satıyor. Gelip aramızda oturuyor. Kimseden korkmuyorlar da kimse kendilerine bir şey demiyor da mahkemede mi korkuyorlar? Sürgü tatil beldesi burada bu olaylar çıkmadan evvel 110 bin TL ye satılan evler şimdi 50 bin TL ye alıcı bulmuyor” dedi.

OLAY

Malatya’nın Doğanşehir ilçesi Sürgü beldesinde geçtiğimiz Ramazan ayında, Ramazan davulcusu Mustafa Evşi'nin Evli ailesinin evinin önünde davul çaldığı gerekçesiyle aralarında tartışma çıkmış, konu adliyeye intikal etmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız