SON DAKİKA
SON DEPREMLER

4 Yaşında 3 Kişiye Hayat Verdi

A- A+ PAYLAŞ
 
Van'da meydana gelen depremi yaşayan ve sonrasında rahatsızlanması nedeni ile tedavi amacıyla gittiği Şanlıurfa'da hayatını kaybeden 4 yaşındaki Baran Arslanoğlu'nun bağışlanan organları hayat verdi. 
 
Baran'ın karaciğeri Diyarbakırlı 11 yaşındaki çocuğa nakledilirken, böbrekleri ise Malatya ve Antalya'daki hastalara hayat verecek.
 
Şanlıurfa'da tedavi gördüğü hastanede kalbinin durması sonucu beyin ölümü gerçekleşen Baran'ın organları ailesi tarafından bağışlandı. 
 
Durumun Ulusal Organ Koordinasyon Merkezi'ne iletilmesiyle İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ndeki organ nakil ekibi harekete geçti.  Malatya'dan karayolu ile yola çıkan Doç. Dr. Bülent Ünal, Yrd. Doç. Dr. Turgut Pişkin, Opr. Dr. Cengiz Eriş ve Dr. Süleyman Koç, organları alıp Malatya'ya döndü.  Böbreklerden bir tanesi uçakla Antalya'ya gönderildi. 
 
Baran'ın karaciğeri, Diyarbakır'dan gelen 11 yaşındaki Şakir Aydın isimli çocuğa nakledildi. Şakir Aydın'dan çıkartılacak olan karaciğerin ise Ordu'dan çağrılan 66 yaşındaki Yücel Gümüş'e nakledileceği bilgisi alındı. 
 
 Turgut Özal Tıp Merkezi Böbrek Nakil ekibinden Doç. Dr. Bülent Ünal , "Organları bağışlayan aile, bir depremzede aile. Bu anlamda herkese örnek olmasını diliyorum. 4 yaşındaki bir depremzede çocuk 3 farklı insana can verecek. İnsanları organ bağışı konusunda duyarlı olmaya çağırıyorum" diye konuştu. Ekipde yeralan Yrd. Doç. Dr. Turgut Pişkin ise "Yorucu oldu ama umarım emeğimiz boşa gitmeyecek. Getirdiğimiz organlar 3 kişinin hayatını kurtaracak. Ölen çocuğa Allahtan Rahmet, ailesine ise sabır diliyorum. Karaciğer ve böbrek Malatya'daki hastalara nakledilecek. 1 böbrek ise Antalya'ya gönderildi." dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız