SON DAKİKA
SON DEPREMLER

4 Yaşında Hayat Verdi

A- A+ PAYLAŞ
Kars'ın Kağızman ilçesindeki evinde oynadığı sırada üzerine dolap düşmesi sonucu hayatını kaybeden 4 yaşındaki Fatih Başer isimli çocuğun bağışlanan iki böbreği, Turgut Özal Tıp Merkezi'nde 40 yaşındaki Hıdır Erdoğan'a nakledildi. 
 
Dört yıldır böbrek rahatsızlığı çeken Hıdır Erdoğan'a yapılan nakilin başarılı geçtiği öğrenildi. 
 
Dr. Turgut Peşkin ve Dr. Bülent Ünal tarafından gerçekleştirilen böbrek nakli sonrasında konuşan Hıdır Erdoğan, hayata yeniden geldiğini belirtti. 
 
"BU AÇIDAN İYİ BİR MERKEZ OLDUK"
 
Operasyonu gerçekleştiren doktorlardan Turgut Peşkin, "Hastamıza 10 gün önce Van'da şanssız bir şekilde ölen küçük bir çocuktan alınan 2 böbreği nakil ettik. Şuanda sağlık durumu iyi. Taburcu ediyoruz. Artık ona yeni bir hayat şekli sunuyoruz. Özellikle 5 yaşın altındaki çocuklarda organ bağışı olduğu zaman, 2 böbreği de tek erişkine takmayı tercih ediyoruz. Çocuklara nakil edilecekse o zaman 2 böbrek 2 ayrı çocuğa takılabiliyor. Ama erişkine takılacaksa, çocuğun 2 böbreğini takmak daha uygun oluyor. Nakillerimizin yarısını 2'li taktığımız böbrek nakilleri oluşturuyor. bu aslında önemli bir seri. Çünkü Türkiye'de böyle yapılan böbrek nakli sayısı çok az. Biz bu açıdan iyi bir merkez olduk. Hastamızda gayet iyi. Toplumda herkesin organ nakli konusunda duyarlı olmasını istiyoruz. Organın kime lazım olacağı hiç belli olmaz. Herkese lazım olabilir. Bu nedenle hepimiz duyarlı olmalıyız. Herkes beyin ölümü gerçekleşen hastalarının organlarını bağışlamalı" dedi. 
 
"DİYALİZE İHTİYACI OLMAYACAK"
 
Dr. Bülent Ünal ise, ender yapılan bir ameliyat gerçekleştirdiklerini söyleyerek, "Böbrek nakli konusunda çok eski olmamıza rağmen, ikili böbrek nakillerinde çok tecrübeli bir merkez olduğumuz söylenebilir. Hıdır bey ameliyattan sonra çok iyi bir seyir gösterdi. Hıdır beyin bundan sonra diyaliz ihtiyacı olmayacak. Hayatını makul ölçülerde geçirebilecek. Bu durum bizleri çok sevindiriyor" diye konuştu. 
 
"YENİ BİR HAYATA BAŞLADIM"
 
Nakil sonrası sağlığına kavuşan Hıdır Erdoğan ise, "Yeni bir hayata başladım. Gayet başarılı bir ameliyat oldu. Herkesten organ bağışı yapmalarını istiyorum. Hayat kurtarmak güzel bir şey. 4 yıldır, ne yediğimin, ne içtiğimin farkında değildim. Şimdi gayet rahatım. İkinci bir hayata başlayacağım" dedi. Erdoğan, çocuğun ailesini ziyaret ederek, teşekkür edeceğini de söyledi. Hıdır Erdoğan'ın eşi Hatem Erdoğan da, "Eşim yemek yiyemiyor, su içemiyordu. Bir topluma giremiyordu. Şimdi serbest. Çok mutluyuz" dedi. Hıdır Erdoğan, taburcu edilerek, evine gönderildi. 
 
AİLENİN İKİ ÇOCUĞUNDAN BÜYÜĞÜYDÜ
 
4 yaşındaki Fatih Başer isimli çocuk, ağır yaralanması sonucunda Van'daki özel bir hastaneye kaldırılmış, ancak tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti. Fatih Başer'den alınan böbrek ve karaciğer,  Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen ambulans uçak ile Malatya'ya getirilmişti. Ailenin iki çocuğundan büyüğü olan minik Fatih'in cenazesi ise Kars'ın Kazığman ilçesinde toprağa verilmişti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız