SON DAKİKA
SON DEPREMLER

4 Yıl Sonra Nihayet!.

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi, yasal ortak olması gereken doğalgaz şirketi Malatya Doğalgaz'ın yüzde 8.22'lik hissesini, 4 yıl sonra devraldı.

Doğalgaz şirketinin kurulmasından sonra doğal ortağı olması gereken Malatya Belediyesi'nin ortaklar arasında görünmediği malatyahaber.com tarafından ortaya çıkarılmıştı.

Doğalgaz şirketinden belediye hissesinin devralındığına ilişkin Malatya Belediyesi basın bülteni şöyle:

"Doğal Gaz Piyasası Kanunu gereği, Belediyelerin yüzde 10 doğal ortağı olduğu Doğal Gaz Şirketleri’nde, Malatya’nın doğalgaz işlerini yürüten Malatya Doğalgaz Dağıtım A.Ş.’nin yüzde 8.22’lik hissesi, bedelsiz olarak Malatya Belediyesi’ne devredildi.

BOTAŞ tarafından yapılan gaz dağıtım lisans ihalesinin Malatya ayağını kazanan firma, 2006 yılında Malatya’daki çalışmalarına başlarken, 4646 sayılı yasa gereği, kurulan şirkete bedelsiz olarak yüzde 10 ortak olması gereken Malatya Belediyesi’nin de aralarında bulunduğu bazı belediyelerin ortaklık işlemleri gerçekleştirilmezken, yapılan girişimlerle ortaklık işlemlerinin tamamlandığı belirtildi.

Konuyla ilgili olarak Malatya Belediyesi tarafından verilen bilgilere göre, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın göreve gelmesi ile birlikte, Malatya Doğalgaz A.Ş.’den % 10 oranında bedelsiz hissenin talep edilmediğinin tespit edilmesinin ardından, 14 Mayıs 2009 tarihinde bu hissenin talep edilmesiyle işlemlerin başlatıldığı ve 6 Ocak 2010 tarihi itibariyle de tamamlandığı kaydedildi.

Doğalgaz dağıtım lisansı ihalesini kazanan şirketlere Belediyelerin yüzde 10’luk bedelsiz ortaklığının kanuni bir hak olduğunu belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Malatya’nın ve Malatyalıların asla bir hak kaybı söz konusu değildir” dedi.

Göreve geldiklerinde Belediye’nin doğalgaz şirketine ortak olmadığının tespit edilmesi üzerine derhal çalışmalara başladıklarını kaydeden Başkan Çakır, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Malatya Doğalgaz Dağıtım A.Ş.’nin gaz dağıtım lisansı aldığı ilimizde, Malatya Belediyesi’nin haricinde 13 ilçe ve belde belediyesi de bulunuyor. 4646 sayılı yasa; yüzde 10’luk hisseden bu belediyelerin de nüfusları oranında pay almasını öngörüyor.

Öncelikle Belediyemiz ile bu belediyeler arasında %10’luk hissenin paylaşımı konusunda nüfus oranında hisseler belirlenerek, meclis kararları alınmıştır. Bu doğrultuda Malatya Belediyesi’nin hissesi % 8.22’dir.

İlçe ve Belde belediyeleri tarafından konunun hukuki boyutu hakkında destek talep etmeleri ve resmi prosedürlerin Belediyemiz tarafından takip edilmesini istemeleri üzerine, bu konuda ilçe ve belde belediyelerine destek verilerek, resmi prosedürler Belediyemiz tarafından takip edilmiştir.

Gerekli prosedürler tamamlandıktan sonra Malatya Doğalgaz A.Ş.’den hisse devri istenmiş olup, ilgili firma da 6 Ocak 2010 tarihinde yaptığı Yönetim Kurulu’nda, şirket hissesinin yüzde 8.22’sini Malatya Belediyesine, yüzde 0, 15’ini Yeşilyurt Belediyesine, yüzde 0.06’sını Gündüzbey Belediyesine, yüzde 0.13’ünü Bostanbaşı Belediyesine, yüzde 0.18’ini Yakınca Belediyesine, yüzde 0.32’sini Battalgazi Belediyesine, yüzde 0.07’sini Şahnahan Belediyesine, yüzde 0.15’ini Dilek Belediyesine, yüzde 0.09’unu Hatunsuyu Belediyesine, yüzde 0.03’ünü Hasırcılar Belediyesine, yüzde 0.24’ünü Orduzu Belediyesine, yüzde 0.24’ünü Hanımınçiftliği Belediyesine ve yüzde 0.12’sini de Topsöğüt Belediyesine bedelsiz olarak devretmeyi kararlaştırmış ve bu kararını Bakırköy 19. Noterliği kanalıyla bize bildirmiştir.

Şirketin, (Pegaz A.Ş. dönemini de kapsayan) 2005, 2006, 2007, 2008 ve 2009 dönemi gelir gider tabloları tarafımızdan incelenerek, 2007 yılında kar ettiği tespit edilmiş olup, hissemize düşen miktarın tarafımıza ödenmesi konusunda da anlaşılmıştır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız