SON DAKİKA
SON DEPREMLER

4 Yılda 100 Milyonluk Hibe

0
Güncellendi - 2016-11-17 03:01:04
4 Yılda 100 Milyonluk Hibe
A- A+ PAYLAŞ

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Malatya İl Koordinatörü Murat Tunç, 2012 ile 2016 yılları arasında IPARD 1 kapsamında Malatya’ya 100 milyon TL hibe kazandırdıklarını söyledi.

Malatyalı müteşebbislerden çok talep aldıklarını kaydeden TKDK Malatya İl Koordinatörü Murat Tunç, 2016 yılında 30 projenin uygulandığını bu projelerden 20 projenin sonuçlandığını belirtti.

Tunç, “ Kalan 10 projemiz Aralık 15 itibari ile sonuçlanacak. Bizim bu projelere ödediğimiz hibe miktarı bugüne kadar 18 milyon Aralık 15 ile bitecek projelerle birlikte 2016 yılı içerisinde yaklaşık 31 milyon hibe Malatya da dağıtmış olacağız. 2016 yılında besi, süt inekçiliği, kümes hayvancılığı soğuk hava depoları kırsal turizm hibelerine kurum olarak destek sağladık''dedi.

İPART 2’nin birinci çağrısı ile ilgili olarak çalışmalar devam ettiğini kaydeden Tunç “ Aldığımız projeler incelenmekte şuana kadar sonuçlanan projelerimizi Ankara merkeze göndermiş bulunmaktayız. Bu projelerimizin belli olması süreci de devam etmekte muhtemelen bu ay sonu Aralığın ilk haftası itibariyle 101 ve 103 hayvancılıkla ve sebze meyve işleme projeleri ile ilgili projelerimizin sonuçlanmasını beklemekteyiz. Dönem içerisinde İPART2'nin ikinci çağrısına da 2017’nin ilk çeyreğinde çıkılması planlanmakta. Mümkün oldukça daha erken bir süreçte çıkmayı planlamaktayız. Vatandaşlarımızı bilgilendirmek için kurumumuza bekliyoruz” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız