SON DAKİKA
SON DEPREMLER

4 Yılda 111 Bin Abonenin Elektriği Borçtan Kesildi

0
Güncellendi - 2018-11-09 05:15:14
4 Yılda 111 Bin Abonenin Elektriği Borçtan Kesildi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 2014-2018 yılları arasında 91 bin 597’si konut, 13 bin 659’u ticarethane olmak üzere toplam 111 bin 55 abonenin elektriğinin borcu nedeniyle kesildiği öğrenildi.  Elektriği kesilen abonelerin vadesi geçmiş toplam borçlarının da 33 milyon 119 bin 476 Lira olduğu kaydedildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın konuyla ilgili yazılı önergesinde sorduğu “2014-2018 yılları arasında elektrik borcu nedeniyle Malatya ilinde elektriği kesilen abone sayısı kaçtır? Elektriği kesilen abonelerin ne kadarı konut, ne kadarı iş yeridir? Malatya’da toplam açma-kapama tahsilatı ne kadardır? 2018 yılı Haziran ayı itibariyle Malatya’da elektrik abonelerinden borcu olanların sayısı kaçtır? Abonelerin toplam borç miktarı ne kadardır?” şeklindeki sorularına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan yanıt verildi.

Bakanlığın cevabında, söz konusu yıllarda Malatya’da 91 bin 597’si mesken, 13 bin 659’u ticarethane olmak üzere 111 bin 55 abonenin elektriğinin kesildiği bildirildi. Bu abonelerin vadesi geçmiş toplam borcunun da 33 milyon 119 bin 476 TL olduğu kaydedildi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Kılıçarslan (5 yıl önce)
    YAZIKLAR OLSUN FAİZCİ ZİHNİYETLE YÖNETİLEN,AKSA YA YANDAŞLARINA HİZMET VERMİYOR,VATANDAŞI SÖMÜRÜYOR,KÖY MUHTARLARINI DİNLEYİN,HERKES AĞLIYOR............
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI ROJDA (5 yıl önce)
    Aksa Elektrik tefecileri geçti 77 liralık faturaya 2 günlük gecikmeye 1.25 lira faiz aldı.Abone tek faturayı ödeyemeyince diğer ay kaçak tarifesinden 3 katı fatura çıkıyor diğer aylar da katlanarak gidiyor.Hal böyle olunca vatandaş borcun altından kalkamıyor.Elektriği kesmeye. son ödeme tarihinden sonra 5 günlük süreyi beklemiyor ama açmaya gelince 48 saat diyorlar.Kimi kime şikayet edecen bu memlekette haram olsun kazancı holdinge
    0
    0
    Yanıtla
  • Yıldırım (5 yıl önce)
    Güneydoğu'da kaçak elektrik kullananlarada keşke devletimiz bu denli kararlı bir şekilde müdahale etse..
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI ROJDA (5 yıl önce)Yıldırım isimli kullanıcı yorumuna
    Garibana gelince aslan kesiliyorlar , ama dev şirketlerin milyonlarca borcunu tek kalemde siliyorlar.Onları da söylesene arkadaşım
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyadan biri (5 yıl önce)Yıldırım isimli kullanıcı yorumuna
    Kaçak kullananlar yerine kullanmayanlara ceza veriliyor. Kaçak kullanım bedelini her ay ödüyoruz. Artı cart curt vergisi TRT vergisi gibi şişirme faturalar ödüyoruz.
    0
    0
    Yanıtla