SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"4 Yılda 30 Bin Artışa Rağmen"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:16:11
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürlüğü yaptığı bir açıklama ile 2014 yılını trafik güvenliği açısından değerlendirdi. Açıklamada, 2010 yılından bu yana mevcut cadde ve sokakların aynı kalmasına ve 4 yıl içinde trafiğe çıkan 30 bini aşkın yeni araç olmasına rağmen, alınan güvenlik tedbirleri sayesinde kent merkezindeki ölümlü ve maddi hasarlı trafik kazalarının kayda değer biçimde azaldığı belirtildi. 

Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında Türkiye’de 2013 ve 2014 yıllarının “Emniyet Kemeri, Kask ve Hız Yılı” olarak ilan edildiğinin hatırlatıldığı açıklamada, bu kapsamda Malatya’da özellikle trafik güvenliğinin sağlanması ve trafik bilincinin geliştirilmesi yönünde yapılan çalışmaların Malatya halkının can ve mal güvenliği açısından olumlu sonuçlar ürettiği belirtildi.  Açıklamada, trafik denetimlerinin korku için değil korumak için yapıldığı vurgulandı. 

Trafik güvenliğinin sağlanması ve vatandaşların trafik güvenliği konusundaki bilincinin yükseltilmesine yönelik çalışmaların sonuçlarına ilişkin bazı verilerin de paylaşıldığı Malatya Emniyet Müdürlüğü açıklamasında, “İlimiz merkezinde 2012 yılında 9 ölümlü trafik kazası yaşanırken, bu sayının 2013 yılında 3,  2014 yılında ise 1’e düştüğü, maddi hasarlı trafik kazalarında ise bir önceki yıla oranla %7 azalma sağlandığı görülmüştür” denildi. 

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün trafik kazalarının 2020 yılına kadar % 50 oranında azaltılması şeklinde bir hedefinin olduğu vurgulanan açıklamada, Malatya’da bu hedef doğrultusunda yürütülen çalışmalar neticesinde, 2014 yılında bir önceki yıla oranla maddi hasarlı trafik kazalarının % 7 oranında azaldığı bilgisine yer verildi. 

Malatya Emniyet Müdürlüğü’nün 2014 yılı trafik güvenliği değerlendirmesine ilişkin yaptığı açıklamada öne çıkan hususlar şöyle:  

4 yılda 30 binden fazla yeni araç trafiğe çıkmasına ve yol ağı aynı kalmasına rağmen…

“Vatandaşlarımızın trafik güvenliğini sağlamak,  trafik akışını hızlandırmak ve 2010 yılındaki mevcut 106.070 araç sayısının 2014 yılı itibarıyla 136.588 olmasına, mevcut cadde ve sokakların aynı kalmasına rağmen trafik yoğunluğunu azaltmak maksadıyla trafik tedbirleri daha etkin, duyarlı ve kesintisiz bir şekilde yeniden planlanarak uygulamaya konulmuş ve denetim faaliyetlerine ağırlık verilmiştir. 

Bu kapsamda 2014 yılından itibaren Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüzce gerçekleştirilen denetim faaliyetleri sonucunda;

Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında; Ülkemizde 2013 - 2014 yılları “Emniyet Kemeri, Kask ve Hız Yılı” olarak ilan edilmiştir. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığının 2013/10 sayılı genelgesinde trafik kazası sonucu meydana gelen ölümlerin 2020 yılına kadar %50 oranında azaltılmasını sağlamak amacıyla özellikle hız ve emniyet kemeri denetimlerine ağırlık verilmesi istenmiştir. Hızdan kaynaklanan ölümlü trafik kazalarının azaltılmasına yönelik ağırlıklı olarak çevre yolunda Elazığ ve Ankara istikametine giden şehirlerarası yolculuk yapan araçlar olmak üzere gerçekleştirilen hız denetimleri sonucunda İlimiz merkezinde 2012 yılında 9 ölümlü trafik kazası yaşanırken, bu sayının 2013 yılında 3,  2014 yılında ise 1’e düştüğü, maddi hasarlı trafik kazalarında ise bir önceki yıla oranla %7 azalma sağlandığı görülmüştür”.

94 sürücüye kış lastiği cezası  

“Emniyet Genel Müdürlüğünün 14/01/2014 tarih ve 11088401-2968 sayılı yazısına istinaden Kış lastiği Uygulaması kapsamında yapılan denetimlerde mevzuat hükümlerine aykırı olarak kış lastiği ve kaplama lastik kullandığı tespit edilen 94 araç sürücüsüne Karayolları Trafik Kanunu’nun 30/1a maddesine istinaden cezai işlem uygulanmıştır”. 

“2014 yılında 96 bin 928 araçta trafik güvenliği ve trafik mevzuatına uyum denetimi yapıldı” 

Bunun yanı sıra 2013 yılı içerisinde ekiplerimizce kontrol edilen 63.395 araç sayısı %53 oranında artırılarak 2014 yılı itibarıyla 96.928’e ulaşmıştır. Ayrıca güzergâhlarda kazalara neden olabilecek işaretleme eksikliği, yol sathında bozukluk, yolda buzlanma gibi hususlar ile kaza riski fazla olan yerlere ilişkin görüş ve öneriler zaman kaybetmeden ilgili kurumlara iletilmekte, trafik kazaları, nev’i, yeri, saatleri ve sürücülerin yaş gruplarına göre harita üzerinde dijital olarak işaretlenerek, kazaların yoğun olarak meydana geldiği nokta ve mevkiler anında tespit edilmiş ve gerekli tedbirler alınmıştır. 

“18 bin 453 vatandaşa trafik kuralları ve güvenliği eğitimi verildi”

Trafik eğitimi faaliyetlerine ağırlık verilmiş, başta ilköğretim öğrencileri olmak üzere çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan yaya ve sürücü konumundaki 18.453 vatandaşımıza “Trafik Kuralları, Sürücü ve Yayaların Trafikte Karşılaştığı Riskler” konulu eğitim semineri düzenlenmiş, eğitim verilen bu yaya ve sürücü sayılarında ise geçen yıla oranla %23 oranında artış sağlandığı tespit edilmiştir. 

Vatandaşlarımızın hem kendi can güvenlikleri hem de diğer vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından hız limitlerine riayet etmeleri,  uykusuz ve alkollü olarak trafiğe çıkmamaları, emniyet kemeri kullanımını alışkanlık haline getirmeleri ve genel trafik kurallarına uymaları hususunu önemle arz ederiz.  Unutulmamalıdır ki  “TRAFİK KURALLARI SİZİ KORKUTMAK İÇİN DEĞİL KORUMAK İÇİNDİR”.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız