SON DAKİKA
SON DEPREMLER

4 Yılda 37,5 Milyonluk 83 Sulama Projesi Yapıldı

0
Güncellendi - 2018-08-15 04:26:39
4 Yılda 37,5 Milyonluk 83 Sulama Projesi Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Tarımsal ve Hayvansal Sulama - Gölet yapımı için projeler hazırladı. DAP Bölge Kalkınma İdaresi’nin desteğiyle 4 yılda 37.5 milyon TL maliyetinde yatırım ile 83 projesini hayata geçirdi.

MASKİ Genel Müdürlüğü kurulduğu günden beri Malatya’nın içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu altyapısını güçlendirme çalışmaları yapıyor. Bunu yanı sıra tarımsal sulama için Doğu Anadolu Projesi (DAP) Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen sulama projelerini hayata geçiriyor.

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgilendirme yapan MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu, “Malatya’daki Tarımsal ve Hayvansal Sulama yapımı için projelerimizi hazırlayarak, DAP Bölge Kalkınma İdaresi’ne sunduk. Projemizi kabul eden Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi’nin desteğiyle hayata geçirdik. Bu kapsamda 4 yılda hayata geçirdiğimiz 83 sulama projesinin maliyeti 37,5 milyon TL’dir. Çalışmalarımız kapsamında 91 bin 400 metrelik sulama kanalı inşa ettik. 308 bin 463 metre uzunluğunda kapalı sulama sistemi çalışmalarımızı tamamladık. Toplam 10 tane Hayvan İçmesuyu Göleti yapımı çalışmalarımızın 6 tanesi bitti. 4 tanesinin çalışmaları devam ediyor. Çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyoruz. Bu kapsamda bizlere destek olan DAP Bölge Kalkınma İdaresine, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hacı Uğur Polat’a teşekkür ederim. Tüm çabamız Malatya’ya hizmet etmek.” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Aaaaa (5 yıl önce)
    Icme suyu dahi olmayan koylerimiz var. Durum maski genel mudurune iletildi ancak bırakın projeyi gelip bakma zahmetinde bile bulunmadılar. Sulama suyundan vazgectik icmeye su yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (5 yıl önce)
    Bir kaç yıl sonra bu beton su yolu her yerinden çatlar ve su kaybı başlar. Bu nedenle boru kullanılsaydı hem daha az maliyetli hem daha pratik olurdu.
    0
    0
    Yanıtla
  • sahipsiz malatya (5 yıl önce)
    doğru söylüyor bld ondan bahçeler kurudu suya hasret kaladık millet lağamla bahçe suluyor utanmadan yalan söylüyorlar
    0
    0
    Yanıtla