SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"4 Yıldır Belediyeden Randevu Bile Alamadık!"

0
Güncellendi - 2016-07-12 02:59:43
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Bayanlar Spor Kulübü Başkanı Doğan Çelebi, Malatya Bayanlar Spor Kulübü olarak kuruldukları günden buyana sahipsiz kaldıklarını ifade ederek, kulübü kapatmayı düşündüklerini ancak sporcuların boşta kalmaması için bu yılda devam edeceklerini söyledi.

Bir üst lig hayallerine iki yıldır üst üste Play-Off’ta veda ettiklerini kaydeden Çelebi, bir üst lige çıkamadıkları için üzgün olduklarını ifade etti.

“MAALESEF HAKEMİ GEÇİP, BİR ÜST LİGE ÇIKAMADIK”

Çelebi, geride kalan sezon güçlü rakiplere karşı mücadele etmelerine karşın dirençli bir takım olduklarını belirterek, şunları söyledi: “Sezon bizim adımıza çok iyi geçti. Çok iyi çalıştık. Play-Off maçındaki stres, heyecan ve hakem faktörü takımı etkiledi. Maça gitmeden önce hakem faktörünün olacağını iyi biliyorduk. Spor yorumcusu Aziz Yiğit’te ‘aman hakemlere dikkat’ demişti. Doğu’da maç oynamaya gittiğimizde Batılı, Batı’ya maça gittiğimizde de Doğulu oluyoruz. 2-3 penaltımız verilmedi. Kızlarımız sert darbeler aldı ve oyuncu değiştirmek zorunda kaldık. Yapacak bir şey yok. Malatya Bayanlar Spor Kulübü olarak sahipsiz bir takımız. Her zaman bunu söylüyoruz. Artık bizim için klişe bir söz olmaya başladı. Belediye ve kurum takımlarına karşı çok çalışarak baş etmeye çalışıyoruz. Kızlarımız ara vermeden Ramazan ayında bile haftada 5 gün çalıştı.”

“KULÜBÜ KAPATMAYI DÜŞÜNDÜK”

2. Ligi hak etmelerine karşın emeklerinin karşılığını alamadıklarını dile getiren Çelebi, takım olarak çok emek verdiklerini ancak sonunda hüsrana uğradıklarını söyledi.

Çelebi, sezon sonunda takımı kapatmayı düşündüklerini kaydederek, “Kulübü kapatmayı düşündük ama çocuklar altyapıdan A takıma kadar büyük bir azimle, istekle, hırsla çalışıyorlar. Biz bu kulübü kapatsak, bu sporcular ne olacak? Çocukların emeklerine acıyoruz. Hadi bu sene de yapalım derken, bu yılda tekrardan mücadeleye katılma kararı verdik” diye konuştu.

“ALTYAPIDAN YETİŞEN OYUNCULARIMIZI KADROYA DAHİL EDECEĞİZ”

Doğan Çelebi, gelecek sezonla ilgili çalışmalara başladıklarını ifade ederek, teknik heyet ve futbolcuların yoğun bir mesai harcadıklarını belirtti.

Altyapıda hazır 4 futbolcularının olduğunu dile getiren Çelebi, “Bu sporcuları geçen sezonda A Takımla birlikte denemiştik. Bu sporcularımızı takıma dahil edeceğiz. Büşra Mutlukaya ve İlknur Keleş ile yollarımızı ayırdık. Takıma verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Eğer gerekli parayı ya da yardımı bulabilirsek, birkaç oyuncu transfer etmeyi düşünüyoruz. Biz, futbolcularına alacaklarını fazlasıyla ödedik. Elimizden geleni fazlasıyla yaptık. Bunları yapınca da diğer kulüplerden bize gelmek isteyen oyuncular oluyor. Biz daha oyuncu kadromuza katılmadan anlaşır anlaşmaz parasını ödüyoruz. Bayan sporcular için bulundukları ortamdaki güven her şeyden önce geliyor. Bizde kulüp olarak bunu en iyi şekilde sağlıyoruz. Bu anlamda bizde daha disiplinli, daha karakterli ve takıma katkı sağlayacak oyuncuları seçmek istiyoruz. Sağ olsunlar gelen oyuncularda öyle oluyor. Eğer maddi imkanlarımız elverirse, kadroya katacağımız iki iyi oyuncuyla bu takım 2. Lige çıkar” şeklinde konuştu.

“4 YILDIR BELEDİYEDEN RANDEVU ALAMADIK”

Çelebi, kulüp olarak her dönemde yalnız bırakıldıklarını ve Malatya’dan hiçbir destek alamadıklarını kaydederek, “4 yıldır belediyeden randevu bile alamadık” dedi.

Şuana kadar hiçbir kurumdan destek göremediklerini dile getiren Çelebi, şunları söyledi: “Aydın Doğan Vakfı, yaptığımız çalışmaları yakından takip etti ve bize sponsor oldu. Bu vakıf bizim sadece otel masraflarımızı karşılıyor. Ama şehirden hiçbir anlamda destek göremiyoruz. Kahramanmaraş’a bakıyoruz, milletvekilleri devreye giriyor ve Spor Toto’dan forma reklamı alıyor. Gaziantep’te belediye arkasında. Elazığ’ın iki tane takımı var. Diğer takımlar muazzam paralar harcıyorlar ama ben bu takımı 40-50 bin TL’ye rahat bir üst lige çıkartırım. İstediğimiz desteği bulamadık. Bu senede altyapıdan gelen çocuklarla yolumuza devam edeceğiz. Mücadeleyi elden bırakmayıp, sonuna kadar savaşacağız ama çok üste gideceğimizi zannetmiyorum” diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız