SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"40 Aile Konteynerde Ama.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:43:45
A- A+ PAYLAŞ

29 Kasım'daki 5.1 ve 9 Aralık'taki 4.6 şiddetinde depremlerle sarsılan ve hala artçı depremlerin yer yer devam ettiği Hekimhan’da hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, Dursunlu, Karadere, Sarıkız ve Yayladamı ağırlıklı olmak üzere Güzelyurt ve Söğüt’ün yanı sıra az da Girmana ve Kocaözün’de de hasarlı evlerin bulunduğunu belirterek “Hem AFAD, hem Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü hasar tespit çalışmasını sürdürüyor. Çevre ve Şehircilik Bünyesinde bir komisyon kuruldu.  Çoğu kerpiç olduğu için evlerde ağır hasar var. Şu ana kadar 800’ün üzerinde ağır hasarlı ev tespit edildi” dedi.

Depremin yarattığı panik ve korkunun devam ettiğini, vatandaşların evlerine girmek istemediğini anlatan Belediye Başkanı Aliseydi Milloğulları, “AFAD tarafından kurulan konteynerlerde 40’a yakın aile kalıyor. Evi değil ama ahırı zarar gören ailelerin hayvanları yine AFAD tarafından kurulan çadırlarda barındırılıyor. Deprem nedeniyle Hekimhan merkeze kiraya giden, akrabalarının evine giden, okulda kalanlar var. Böyle yaklaşık 100’e yakın aile var. Vatandaşlar çok tedirgin. İçeri girmek istemiyorlar. Hekimhan merkeze de çadır kurmamızı talep ediyorlar” dedi.

“Vatandaşın konut beklentisi var”

Evleri depremde hasar gören vatandaşların devletten konut beklentisi olduğunu dile getiren Millioğulları, “Bu hasar tespit çalışmalarının bitirilmesinin ardından konut konusunda nasıl bir çözüm bulunacağı henüz net değil ama vatandaşın konut ihtiyacı ve talebi var.  Devlet mi konut yapar, faizsiz kredi mi verilir bilemiyoruz ama mutlaka ev yapılması yönünde bir beklenti var. Tabi en uygun çözümün bulunmasını ve bu mağduriyetin giderilmesi hepimizin ortak arzusu” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız