SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'40 Cadde ve Sokakta Çalışılıyor'

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:41:43
'40 Cadde ve Sokakta Çalışılıyor'
A- A+ PAYLAŞ
Belediye Başkanı Ahmet Çakır, beraberinde Başkan Yardımcıları Hasan Atay, Ahmet Ceyhan, Uçbağlar Mahallesi Muhtarı Abdulvahap Ortaç ve bazı daire müdürleriyle birlikte Sivas Caddesi ile Kanalboyu’nda ve İnönü Stadı önünde devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Gördüğü aksaklıklarla ilgili uyarılar yapan başkan Çakır, basın mensuplarının sorularına da yanıtladı. Bazı yol ve kaldırımların sil baştan yeniden yapılmasıyla ilgili soruya “Çalışmalarımızda sıfır hatayı hedefliyoruz. Ama alt yapı çalışmalarında bu her zaman mümkün olmuyor. Bazen çökmeler, bazen de kullanılan malzemeler hatalı çıkabiliyor. Hedefimiz sıfır sorunsuz, yaşanabilir çağdaş bir Malatya yaratmaktır” diye yanıtlarken, “Izgaraların yetersizliği” konusundaki soruya da “su toplama merkezlerini kanalboyunda kurduğumuz için her hangi bir sorun yaşanmayacaktır” şeklinde yanıtladı. 
    
Yoğun ve sert geçen kış mevsiminin ardından Belediye olarak yoğun bir çalışma temposu içerisine girdiklerini söyleyen başkan Çakır;  “Şu anda Kanalboyu’nda tamir işleri yoğun bir şekilde devam ediyor. Özellikle İnönü Stadı’nın önü düzensiz idi. Kavşakların yanı sıra giriş çıkışlar da aks olarak düzgün değildi. Şimdi buralar tamamen kodlu bir şekilde, yeniden düzenleniyor. Bununla birlikte şu anda Sivas Caddesi’nde de onarım yapıyoruz. Tahrip olmuş, kırılmış, dağılmış noktaların bakım-onarımı, mazgalların; parsel bacalarının kodlarının verilmesi işleri gerçekleştiriliyor. Şu anda yapmış olduğumuz işlerde şehrin eksikliklerini de hızlı bir şekilde gidermeye çalışıyoruz” diyerek yapılan çalışmaların bakım ve onarım ağırlıklı olduğunu belirtti. 
 
Çakır, Akpınar ve bağlantı güzergahları başta olmak üzere 40 değişik güzergahta bakım ve onarım çalışmaların devam ettiğini belirterek; “Şu anda bu bölgelerde, tamamen onarım ve bakım işleri yapılıyor. Çevre düzenlemesi kapsamında bu bölgelerimizde yeşillendirme, ağaç dikim çalışmalarını da yapıyoruz.  Hedefimiz, cadde ve sokaklarımızı otopark cepleriyle, kaldırımlarıyla, kaldırım yükseklikleriyle planlı, standartlara uygun bir şekle getirerek şehrimizi modern bir hale dönüştürmektir. Çünkü insanların mutlu olabilmesi için yaşadıkları ortamların da nezih olması gerekiyor. Eğer cadde ve sokakları, kaldırımları, kavşakları düzgün yapıyorsanız, vatandaşlarımız da buna göre çevresini, caddesini temiz tutuyor. Dolayısıyla bakım, temizlik daha kolaylaşıyor. İş makineleriyle de temizlik rahatlıyor. Çalışmalarımızın tamamlanmasıyla birlikte inşallah Malatya, yeni bir kimliğe, yeni bir yüze kavuşmuş olacak. Çağdaş, modern bir şehir ortaya çıkmış olacak” şeklinde konuştu.
 
Başkan Çakır,  konuşmasından sonra basın mensuplarının sorularına da yanıt verdi. Basın mensuplarının “ Geçtiğimiz aylarda biten ve basına da “alt-üst yapısı biten güzergahlardan bir olarak tanıtımı yapılan İpekçi (Malatya Lisesi arkası) sokağında çalışmalar sil baştan devam ediyor, Aynı şekilde dün kısa süreli şiddetli yağış sonrasında da Yeşiltepe, Yeşilevler güzergahı ile Afetevleri olumsuz anlamda etkilendi. Çalışmaların yapıldığı tüm güzergahlarda bir süre sonra yine aynı çalışmalar yapılıyor. Belediyenin maddi, iş ve zaman kaybına neden olan ve vatandaşlarında mağduriyetine neden olan bu durumlar için önleminiz var mı?”sorusuna Başkan Çakır; “ Alt ve üst yapı çalışmalarında sıfır hatayı hedefliyoruz. Fakat bu her zaman mümkün olmuyor. Örneğin, kazı yapılan yerlerde bir müddet sonra çökmeler olabiliyor. Bunlar normaldir. Biz bunları hesaplıyoruz. Kullanılan malzemeler de bazen hatalı çıkıyor. Bunlar garanti kapsamında olduğu için ilgili firma tarafından hemen yenileniyor. Bir de diğer alt yapı kuruluşlarının ödenek yetersizliği veya başka nedenlerle çalışmalarını daha sonraları yapmaları gibi nedenler de var.  Ama biz Belediye olarak sıfır hatayı hedefledik ve hedefimize doğru da adım adım ilerliyoruz.” Diye yanıtladı.
 
Sivas Caddesi’nde ızgara yetersizliği yönündeki soruya ise Başkan Çakır; “ Teknik uzmanlarımız, bu konuda gereken hassasiyeti gösteriyorlar. Sular daha çok  Stat önü ve Kanalboyu güzergahındaki ızgaralarla toplanacak. Sivas caddesinin pek fazla yükü olmayacağı için yeteri kadar ızgara konulmuştur.” diyerek ızgaraların yetersizliği konusunda herhangi bir sorun yaşanmayacağını belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız