SON DAKİKA
SON DEPREMLER

40. Duruşma Yapılacak

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:50:44
40. Duruşma Yapılacak
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya'daki Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili davanın 40. duruşması yapılacak. Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, bu davada terör örgütü kurmak ve yönetmekle suçlanıyor. 
 
Malatya'da 18 Nisan 2007 tarihinde Alman Tilman Geske, Necati Aydın ve Uğur Yüksel'in öldürülmesiyle ilgili dava yarın yapılacak. Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada daha önce 9 sanık yargılanırken, 22 Haziran 2012 tarihinde kabul edilen ek iddianame ile birlikte toplam 20 sanık yargılanmaya başlayacak. Davadaki ilk sanıklar Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Cuma Özdemir, Hamit Çeker ve Salih Gürler, Varol Bülent Aral, Hüseyin Yelki, Kürşat Kocadağ ve Mehmet Gökçe ile birlikte aralarında Emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve cinayetler döneminde Malatya’da Jandarma Alay Komutanı olarak görev yapan Emekli Kurmay Albay Mehmet Ülger’inde aralarında bulunduğu 11 sanık ek iddianame ile açılan yen dava nedeniyle Zirve Yayınevi davasının 40. duruşmasında ilk kez mahkeme karşısına çıkacak.
 
Malatya'daki Zirve Yayınevi davasının ek iddianamesinde birinci sanık olarak gösterilen Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, terör örgütü kurmak ve yönetmekle suçlanıyor. Tolon, "Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, tasarlayarak kasten adam öldürmeye azmettirme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılmaya azmettirme, konut dokunulmazlığını ihlale azmettirme, nitelikli yağmaya teşebbüse azmettirme” iddialarıyla suçlanıyor.
 
Ek iddianamenin ikinci sırasında cinayetler döneminde Malatya’da Jandarma Alay Komutanı olarak görev yapan Emekli Kurmay Albay Mehmet Ülger bulunuyor. Ülger, “Silahlı terör örgütünü yönetme, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, tasarlayarak kasten adam öldürmeye azmettirme, Kişiyi hürriyetinden yoksun kılmaya azmettirme, konut dokunulmazlığını ihlale azmettirme, nitelikli yağmaya teşebbüse azmettirme, resmi belgede sahtecilik, haberleşmenin gizliliğini ihlal, 6136 sayılı yasaya muhalefet" iddialarıyla suçlanıyor.
 
İddianamede sanık olarak jandarmada istihbarat şubesinde görevli Binbaşı Haydar Yeşil, İnönü Üniversitesi’nde öğretim görevlisi Ruhi Abat, Murat Göktürk, Abdullah Atılgan ile İlker Çınar, Adil Akçay, Adem Gedik, Levent Ercan Gelegen, Aykut Saka da bulunuyor.
 
İddianamede, davanın ilk sanıkları Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Salih Güler, Cuma Özdemir, Hamit Çeker, Varol Bülent Aral ve tutuksuz sanık H.Y. ek iddianamede “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme” iddiasıyla yeni suçlama yapıldı. Zirve Yayınevi cinayetleri ile ilgili davanın 40. duruşmasında ek iddianamenin okunarak, yeni sanıkların sorgulanmalarına geçilmesi bekleniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız