SON DAKİKA
SON DEPREMLER

40 İlin Milli Eğitim Müdürleri Malatya'da Toplandı..

A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim Bakanlığı’nca alınan kararla Anadolu Liseleri ile kamuoyunda Süper Lise olarak adlandırılan Yabancı Dil Eğitimi Verilen Liselerin birleştirilmesi ile ilgili konuların ele alındığı ‘ Orta Öğretimin Yeniden Yapılandırılması’ konulu toplantı Malatya’da yapıldı.

Eskişehir’de 13 Haziran tarihinde yapılan ve 41 il Milli Eğitim Müdürünün katıldığı toplantının ardından Malatya’da da 40 İl Milli Eğitim Müdürleri ile Ortaöğretim’den sorumlu Müdür Yardımcılarının katıldığı toplantı Öğretmenevi’nde yapıldı.

Toplantının açılış törenine Vali Osman Derya Kadıoğlu’da katılarak kısa bsir konuşma yaptı. Vali Kadıoğlu, “ İlimizde 40 ilin Milli Eğitim Müdürünü ağırlamaktan son derece mutluyuz. Türk Milli Eğitimi sizlere emanet edilmiş durulda. Gençlerimizin yetişmesinde, kültür ordusunun yetişmesinde sizlere büyük görevler düşmekte. Her sistemde aksamalar olur. Bunu süreç içerisinde çözümlemek önemlidir. Taşrada çalışmadan Ankara’da yapılan çalışmalarda zaman zaman aksaklıklar olabilmektedir. Bunları bizlerde yaşıyoruz. Sizlerden isteğimiz gördüğünüz aksaklıkları zaman geçirmeden ifade etmenizdir. Türk Milli Eğitiminin daha iyi yerlere gelmesi için hep birlikte çaba göstermeliyiz” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Cevdet Cengiz de, meslek liselerin 1963'den bu yana 5 yıllık kalkınma planlarının eğitim gündeminin her birinin üçüncü başlığında yer aldığını belirtti. Cengiz, eğitimin yüzde 100'e çıkarılmasının birinci madde, nitelikli öğretmen yetiştirilmesinin ikinci madde ve mesleki eğitimin zenginleştirilmesinin ise üçüncü madde olduğuna değindi. Bir genel liseyi açmanın çok kolay olduğunu ifade eden
Cengiz, "Bunun için bir müdür, üç öğretmen bir yazı tahtası yeterli olur. Ama meslek lisesini açmak pahalı bir organizasyondur. Bu nedenle meslek liseleri açma ve yaygınlaştırma organizasyonu hep geri kaldı. Mesleki eğitimin arkasında ilgili özel sektör ve onların üst kuruluşları var. Sivil toplum kuruluşları var. Onların eğitimden beklentileri iyi algılanmalı ve onların ihtiyaç duyduğu elemanları yetiştirecek organizasyonlar yapılmalı. Meslek lisesini açma zorunluluğu hep geri planda kalmış, stratejide kalmış, lafta kalmış. Eğri oturup doğru konuşmak buna denilir" diye konuştu.

Teknik ve mesleki eğitimin bütçeyle de özendirilmediğini kaydeden Cengiz, Türkiye'den daha iyi gösterilen ülkelerin aslında durumlarının çok daha kötü ve gençlerinin depresyonda olduğunu ifade etti.

Cengiz, Türkiye'nin artık dışarıya eğitim ihraç etmesi gerektiğini dile getirerek, "Tekstil satıp para kazanmak yerine eğitim satarak para kazanmak daha iyidir" dedi.

Cengiz, Türk gençliğinin halen gelenek ve göreneklerine göre büyüdüğünü, bu durumun Avrupa'da olmadığını ifade etti.

Müsteşar yardımcısının 1 saati aşan konuşmasının ardından, Anadolu ile yabancı dil ağırlıklı liselerin kademeli olarak Anadolu lisesi adıyla tek program altında birleştirilmesi görüşülürken, toplantıya katılan müdürler liselerin 4 yıla çıkarılmasıyla ilgili görüşlerini iletti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız