SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Omuz Çıkığına Ameliyatlı Çözüm

0
Güncellendi - 2017-02-11 04:35:09
Omuz Çıkığına Ameliyatlı Çözüm
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 10 yılda 40 kez sağ omuz çıkığı yaşayan hasta, Gözde Akademi Hastanesi’nde gerçekleştirilen operasyonla sağlığına kavuştu.

Üst üste yaşadığı sağ omuz kemiği çıkığı nedeniyle 10 yıldır büyük sıkıntı yaşayan Halil Demirtaş, en son omuz çıkığı acil müdahalesi Eskişehir’de yapıldıktan sonra Gözde Akademi Hastanesine başvurdu. Demirtaş, gerçekleştirilen tetkiklerin ardından başarılı bir operasyonla yeniden sağlığına kavuştu.

Demirtaş, yaşadığı süreçle ilgili olarak, “İlk omuz çıkığı yaşadığımda başvurduğum acil serviste ağrılı bir şekilde omuzum yerine oturtuldu. 3 hafta bandajda kaldım. Fakat bu gerek fiziksel gerekse psikolojik sancılı dönemi maalesef tekrar tekrar yaşadım. Günlük yaşantımda ve iş hayatımda, üzerimi değiştirirken, banyoda, yüzerken hatta uykuda omuz eklemi çıkığı yaşadım” dedi.

Gözde Akademi Hastanesi’nde geçirdiği operasyon sonrası yeniden sağlığına kavuştuğunu ifade eden Demirtaş, “Ameliyat olalı üç aylık süre geçti. O günleri geride bıraktığım için çok mutluyum. Emeği geçen herkese, başta hekimim olmak üzere, bütün hastane çalışanlarına teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Gözde Akademi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. İbrahim Kasapoğlu, Demirtaş’ın tekrarlayan omuz çıkığı şikayetiyle kendilerine başvurduğunu belirtti.

Kasapoğlu, hasta üzerinde gerçekleştirilen tetkiklerin ardından başarılı bir operasyon gerçekleştirildiğini kaydederek, şunları söyledi: “Mevcut durumdaki hastalar için uygulanan bir çok cerrahi prosedür bulunmaktadır. Biz hastamıza gerek işi gerekse sosyal hayatı göz önünde bulundurularak ender uygulanan magnuson-stack tekniği ile artroskopik (kapalı) bankart lezyonu onarımı cerrahisini uyguladık. Üç hafta gibi kısa bir sürede omuz eklemi rehabilitasyonuna başladık. Şuan hastamız postop 3. ayında şınav dahil bir çok hareketi rahatlıkla ve güvenle yapabilmektedir.”

Dr. Kasapoğlu, omuz ekleminin vücudun en esnek eklemi olduğuna dikkat çekerek, “Bir topu fırlatmak, saçınızı taramak ve hemen hemen her istikamete uzanabilmek, bu eklemle mümkün olabilmektedir. Ancak omuzun da yapabilecekleri sınırlıdır. Eklemin kimi bölümleri yaralanırsa omuz sağlamlığını kaybeder. Bu vaziyette hem hareket kabiliyeti kısıtlanır hem de ağrı ortaya çıkar. Doğru müdahaleler ve rehabilitasyonla omuzun yeniden daha önceki sağlamlığını büyük oranda kazanması mümkündür” diye konuştu.

Bülten 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız