SON DAKİKA
SON DEPREMLER

40 Öğrenci 5 Günlüğüne Arapgir'de

0
Güncellendi - 2018-06-23 04:47:27
40 Öğrenci 5 Günlüğüne Arapgir'de
A- A+ PAYLAŞ

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destek Programı kapsamında, 40 öğrenci 5 gün boyunca Arapgir’de incelemelerde bulunacak.

DAP ve İstanbul Aydın Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen proje kapsamında Muş ve Bitlis’ten ilçeye gelen öğrenciler tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri kullanarak, inceleme, kayıt altına alma, interaktif oyunlar ve sorgulama becerilerini geliştirecek. Bunların yanı sıra bilimsel çalışmalar eşliğinde yapılacak argüman odaklı anlatımlar ile doğayı bilimsel bir gözle gözlemleyecek olan öğrenciler bilimsel farkındalık ve merak düzeylerini de arttırarak bilimsel süreç becerilerine ve bilime karşı tutumlarını da geliştirecek. Öğrencilerin bu şekilde eğitim hayatlarında araştıran, sorgulayan, çözüm üretebilen, özgüvenli birey olmaları hedefleniyor.

5 gün boyunca Arapgir ilçesinde gerçekleştirilecek olan projede, katılımcıların ulaşım, yemek, konaklama ve promosyon giderlerinin TÜBİTAK tarafından karşılandığı belirtildi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız