SON DAKİKA
SON DEPREMLER

40 Okulda Daha Yapılacak

0
Güncellendi - 2016-01-13 13:54:19
40 Okulda Daha Yapılacak
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da okulların soğuk duvar ve koridorlarının bile eğitimin ve hayatın bir parçası olması hedefleniyor. Bu anlamda Türkiye’de bir ilk sayılabilen Eğitim Sokağı ve Eğitim Alanları Projesi, Malatya Atatürk Ortaokulunun koridorlarında hayata geçirildi.

Malatya Valiliği tarafından başlatılan Değerler Eğitimi Projesi, Battalgazi Belediyesinin desteğiyle okul aile birliği tarafından okulun koridorlarında ve kapılarında uygulandı. Malatya’da 40 okulda da yapılacak olan Eğitim Sokağı ve Eğitim Alanları Projesinin Atatürk Ortaokulu’ndaki açılışı düzenlendi. Açılışı, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ve Okul Müdürü Fahrettin Tunç yaptı.

EĞİTİM SOKAĞI (ERDAL AKBUĞA/MALATYA-İHA)

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, proje hakkında bilgi vererek, eğitim sokakları ile okul koridorlarının daha sıcak bir hale getirildiğini söyledi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise okullarda eğitimin her alana her bir köşeye yayılmasını sağlayan bu projelerle çocukların okulları daha çok seveceğini kaydetti.

Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz ise sözü Sudenaz isimli öğrenciye verdi. Açılışın ardından, okulun zemin katında oluşturulan Fen Bilimleri Sokağı gezildi. Sokakta kapılara giydirilmiş görseller dikkat çekti.

Nobel Ödüllü Aziz Sancar’dan mitoz ve mayoz bölünmenin şemasına, fotosentezin oluşumundan beslenme zincirine kadar birçok konu ya kapılara giydirilmiş yada duvarlara pano halinde asıldı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız