SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"40 Şehirden Daha Büyüğüz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:47:22
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı ve AKP Battalgazi Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, Battalgazi’yi, 40 şehirden daha büyük bir metropol konumuna getirdiklerini söyledi. 

Gürkan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Uçbağlar Mahallesi’nde yaşayan Baskillilerle bir araya geldi. Baskilliler tarafından yoğun bir ilgi ve sevgi gösterisiyle karşılanan Gürkan, ziyarette projelerine değindi. 

“ULAŞIMI KONFORLU VE GÜVENLİ BİR HALA GETİRECEĞİZ”

Battalgazi İlçesi ile Elazığ’ın Baskil İlçesi arasında yük ve yolcu taşımacılığı yapan feribotun 29 Ağustos 2002 tarihinde batmasının kendilerini derinden üzdüğünü belirten Gürkan, “Baskilli hemşerilerimiz Malatya'da sayısal olarak hayli fazla. Özellikle bu bölgelerde ve Battalgazi, Hanımınçiftliği bölgesinde çok var. Baskilli hemşerilerim Fırat Nehrinin öte tarafında feribotlarla sürekli gidiş, geliş yapıyorlar. Tabi biz Belediye Başkanı olduktan sonra bizden önceki o menfur kaza 13 kişinin şehit olması bizi ziyadesiyle üzdü. Bizim görev ukdemizde olmamasına rağmen belediye olarak oraya görevlendirme yaptık. Feribotların inişine, binişine ve seyirlerini takip etme noktasında ayrıca gidiş ve gelişteki zaman çizelgesine uyma noktasında gerekli düzenlemeler noktasında oraya görevli gönderdik. Şuana kadar münferit gelen şikayetler olsa da genel anlamda bir olumsuzlukla karşılaşmadık.  Bundan sonra yetki bize geçiyor. Kıyılarla ilgili olarak büyükşehir ile birlikte ortak yönetilecek. Oradaki mevcut ulaşım aksının daha sistematik,  düzenli ve konforlu şekilde devam etmesi noktasında feribota giden iskele yolunda da daha düzgün bir yol aksına gelmesi ve yolarlın çift şeritte gidilmesi ve gelmesi noktasında Battalgazi Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli gayreti göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

“METROPOL İLÇE KONUMUNA GELDİK”

Gürkan, Battalgazi’nin metropol ilçe konumuna geldiğini kaydederek, “Battalgazi eski Battalgazi değil. Battalgazi bin kilometre alanıyla, 28 köyün katılımı ve 7 belde belediyesinin katılımı ve Malatya'da 47 mahallenin katılımıyla büyük bir Battalgazi olduk. 40 şehirden daha büyük bir metropol ilçe konumuna geldik” dedi. 

“BAĞLANTI YOLLARI YAPACAĞIZ”

Gürkan, mevcut yolların yetersiz olduğunu ve yeni bağlantı yolları açacaklarını ifade ederek, şunları söyledi: “Battalgazi'nin en büyük problemlerinden bir tanesi mevcut yapısı itibariyle trafik akış problemi var. Mevcut yollarının yetersizliği var. Bu konuda gerek Kuzey Çevreyolu ile ilgili ve gerek Güney Çevreyolu ile ilgili olarak gerekli çalışmalar başladı. Arazi tapulaştırmayla ilgili 53 kilometrelik Kuzey Çevreyolu'nun biran evvel icra safhasına geçirilmesi ile ilgili olarak çalışmalar fizibilite olarak son aşamasına geldi. Ve tapulaştırma ile ilgili olarak tapulaştırma ihalesi de Nisan ayı başında bitirilecek. Diğer bir yolda sahil şerit yolu şuan 90 kilometre civarında bir rakam. Sahil şerit yolu Kömürhan Köprüsü'nden girip Hekimhan Köprüsü'ne kadar olan 93 kilometre civarında olacak. Baskilliler bu yoldan nasıl faydalanır. Bu yollara Malatya'dan dikey olarak baraja ya da Beyaz Saraya giden, gerek şuanda feribot iskelesine giden yerlere dikey bağlantı yolları yapılacak.”

“KAYISIYA YAKIŞIR MEKANLAR OLUŞTURACAĞIZ”

Dünya kuru Kayısı üretiminin yüzde 80’ini Malatya’nın karşıladığına dikkat çeken Gürkan, “Baskilli hemşerilerim özellikle yaz aylarında özellikle sebze ve meyvelerine gidiş, gelişlerinde problemler var. Oradan gelen araçların Battalgazi ilçesine girmeden o çevre yolu ile ilgili çalışmalarda başlatıldı. Oradan direk çevre yoluna oradan da hale akışı noktasında yeni bir yol çalışmalarımız devam ediyor. Bizim ileriki anlamda ki düşüncemiz 300 Bini aşkın bir nüfusu olan bir yerin Doğu Hali olarak nitelendirebileceğimiz burada oluşumu noktasında bir gayretimiz olacak. Tabi bizim esasında bu bölgenin insanı kayısı ele ilgileniyor. Mevcut Kayısı Pazarı'nın ve Kayısı Borsası’nın Malatya’ya yakışır ve yaraşır bir nitelikte değil. Bizim düşüncemiz Kayısı Borsası'nın ve Kayısı Pazarı'nın bir prestij ve imar noktası olması gerekir. Hem Dünya kayısı üretiminin yüzde 80'ini karşılıyoruz diyeceğiz. Malatya Dünya'nın kayısı başkenti diyeceğiz. Hem de Kayısı Pazarı'nın içler acısı görünümünü hep beraber seyredeceğiz. Böyle bir yapı olmaz. Bunun için olmazsa olmaz koşullarımızdan biride budur” diye konuştu. 

“İKİNCİ ÜNİVERSİTE İÇİN GİRİŞİMLERİMİZ VAR”

Malatya’da ikinci üniversitenin kurulmasıyla ilgili çalışmalarının olduğunu kaydeden Gürkan, “İkinci üniversitemiz Battalgazi Tacan yerleşkesi diye tabir ettiğimiz ve şuanda da 5 tane Meslek Yüksek Okulumuzun bulundu ve Teknokent Üniversitesi yani tarım üniversitesi niteliğinde eğitim ve öğretim vermesi noktasında gayret göstereceğiz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız