SON DAKİKA
SON DEPREMLER

40 Tarihi Eser Gün Işığına Çıkarıldı...

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Aslantepe Höyüğü'nde her yıl düzenlenen kazı çalışmalarının bu yılki bölümü tamamdı. Çalışmalarda 40 tarihi eser gün ışığına çıkarıldı.

Malatya Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, merkez Orduzu beldesinde bulunan Aslantepe Höyüğü'nde yaklaşık bir ay süren kazı çalışmalarının bu yılki bölümünün Eski Tunç 1 ve 2. dönem, Orta Tunç ve Orta Çağ Bizans tabakalarında yapıldığını belirtti. Özbay, "Bu çalışmalarda oda duvarları ve ocak yerleri ortaya çıkarıldı. Kazılarda ayrıca 40 tarihi eser bulundu. Bunlar, bilezik, yüzük, mühür, çeşitli figürler, çanak, çömlek, taş ve metalden yapılmış aletler. Çıkarılan tarihi eserlerin Malatya Müzesi'ne teslim edildi" dedi.

Aslantepe Höyüğü'nde kazı çalışmalarını, İtalya Roma Üniversitesi Arkeoloji Bölümü'nden Prof.Dr. Mercalle Frangıpane başkanlığındaki kazı heyeti gerçekleştiriyor. 1962 yılından beri yapılan kazılarda 15 bin civarında tarihi eserin gün ışığına çıkarıldığı Aslantepe Höyüğü'nde önümüzdeki yıl Eylül ve Ekim aylarında kazı çalışmalarının devam ettirileceği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız