SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Pütürge'de İşlenen Cinayetin Sanığına Tahliye

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Pütürge İlçe merkezinde 28 Ekim 2019’da işlenen cinayete ilişkin görülen davada sanığa tahliye kararı çıktı.

2019 yılının Ekim ayında meydana gelen olayda, Yahya E. (76) ile kayınbiraderi Ömer Erdoğan (78) karşı karşıya gelmiş, o anlarda yaşananlar saniye saniye bir işyerinin güvenlik kamerasına yansımıştı.

Yahya E, ilçede üzerine doğru gelen ve cebinden bir cisim çıkarttığı güvenlik kamerasından görülen Ömer Erdoğan’ı üzerinde bulunan silahla vurmuş ve Erdoğan hayatını kaybetmişti.

Cinayete ilişkin dava, Malatya 4.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tutuklu sanık Yahya E, duruşmaya Malatya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan SEGBİS ile bağlanırken, avukatlar mahkemede hazır bulundu. 

Sanık Yahya E, savunmasında, “Maktul Ömer Erdoğan benim eşimin kardeşidir. Kendisi ile dolayısıyla kayın hısımlığımız bulunmaktadır. Ben, maktul Ömer’in yeğeni Nusret Erdoğan’ı öldürmüştüm. Bu olay yaklaşık 40 yıl önce gerçekleşmişti. Maktul Ömer İstanbul’da yaşamaktaydı, ben Pütürge’de ikamet ediyorum. 40 yıldan sonra aramızda bir husumet kalmamıştı. Olay günü ben Pütürge ilçesinde bulunan PTT’ye gitmiştim. PTT’nin kapalı olması üzerine döndüğümde aile yakınlarımda olan iki kişi ile sohbet etmeye başladım. Bu esnada maktulü karşıdan gördüm. Bana doğru gelmeye başlamıştı ve bana yaklaştığı sırada belinde bir cisim vardı. Ben bu cismin ne olduğunu tam anlayamadım ancak silah zannettim. Maktulün bu cismi bana doğrultması üzerine bende üzerimde bulunan silahla ateş ettim. Ben silahı vurmak için çıkarmamıştım, kendimi korumak amacıyla çıkarttım ancak o panikle silah ateş aldı. O esnada olayın şokuyla tetiğe basıp basmadığımı hatırlamıyorum. Kesinlikle suç işleme kastıyla hareket etmedim” beyanında bulundu. 

Mahkeme gözleminde; olayın meydana geldiği yerdeki kamera görüntülerinden yapılan gözlemde; sanığın olay yerinde iki kişiyle sohbet ederken maktulün yolun karşı tarafından gelerek sanığa doğru yaklaştığı, bu esnada montunun iç cebinden bir cisim çıkarmaya çalıştığı, maktulün sanığa doğru yaklaştığı sırada sanığında maktulü gördüğünün anlaşıldığı, maktulün sanıkla arasında 1,5-2 metre kadar mesafe kaldığında montunun iç kısmından çıkarttığı cismi sanık Yahya’ya uzattığı esnada sanık Yahya’nın da cebinden çıkarmış olduğu silahı maktule doğrulttuğunun görüldüğü, maktulün söz konusu cismi sanığa doğru doğrulttuğu anda sanığında elinde bulunan silahı maktule doğrultup ateşlediği ifadelerine yer verildi.

İddia makamı ve avukatların taleplerini dinleyen mahkeme; sanığın savunmasının alınmış olması, yaşı, mevcut delil durumu, özellikle delillerin büyük oranda toplanmış olması, tutuklu kaldığı süre, suçun vasıf ve mahiyetinin değişme ihtimali ve kaçma şüphesinin bulunmaması göz önüne alınarak sanığın tahliyesine, başka bir suçtan tutuklu veya hükümlü değilse salıverilmesine karar vererek, duruşmayı 5 Kasım’a erteledi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Pütürge'deki  cinayet güvenlik kamerasınca görüntülenmişti

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Esnaf (3 yıl önce)
    Ahirette zor zaman adamı bekliyor Bu fani ömrüne 2 cinayet yerlesti
    %100
    %0
    Yanıtla