SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"40 Yıl Öncesi Gibi Coşkuluyuz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:08:46
A- A+ PAYLAŞ

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 40’ıncı yıldönümü nedeniyle Malatya’da da Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. 

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 40’ıncı yıldönümü nedeniyle, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı Bayram Akdemir ve dernek üyeleri, Atatürk Anıtı’na çelenk koyup, saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı okudu.

Daha sonra burada konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı Bayram Akdemir, “Bundan 40 yıl önce 15 Temmuz 1974 tarihinde Kıbrıs'ta Enosis'i resmileştirmek, yani Kıbrıs'ı Yunanistan'a ilhak etmek için Rum- Yunan darbesi gerçekleşmişti. Bu darbenin amacı Ada'daki Türk varlığını tamamen ortadan kaldırarak Kıbrıs'ı tümüyle Yunanistan'a bağlamaktı.

1955 yılında kurulan EOKA terör örgütü 1963 yılına kadar ada'da bulunan Türk kardeşlerimize sindirme harekâtıyla 25 bin kişiyi köylerinden sürmüş, 1963 yılından 1974 yılına kadar da Tüm dünyanın gözleri önünde Kıbrıs Türk halkına katliamlar yaparak 20 Temmuz 1974 sürecine gelinmişti. Türkiye 15 Temmuz 1974 tarihinde yapılan bu darbeye sessiz kalamazdı.

Kıbrıs Türk halkının, Kıbrıs'ın 1878 yılında İngilizlere terk edilmesiyle başlayan esaret ve acılı yılları,20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekâtıyla Mehmetçik süngüsü ve Allah Allah nidalarıyla son bulmuştu. Türk Ordusu 20 Temmuz 1974 tarihinde dünya savaş tarihçilerinin deyimi ile dünyanın en zor savaşı olarak kabul edilen bu harekâtla Yunanistan'ın hayali olan Enosis'i Akdeniz'in karanlık sularına gömülmüştü” ifadelerini kullandı. 

“Kahraman Gazi arkadaşlarım, bizler bu gün 40 yıl öncesi gibi yine coşkuluyuz. Kıbrıs Gazileri olarak yüce devletimize savaş meydanında hizmet ederek Türk savaş tarihine adımızı altın harflerle yazdırmanın gururunu yaşıyoruz. Belki bu gün toplum bizleri gazi olarak kabul etmese bile, sîzlerin yazdırdığı destan ve savaş tarihini yıllar beklide asırlar sonra genç nesil tarih sayfalarında okuyup sizlerle gurur duyacaklardır. Bu gün ada halkı sizin yazdığınız destanla 40 yıldır barış ve huzur içindedir. Kıbrıs Türk halkı da kendi vatanı ve bayrağı altında hür ve bağımsız olarak yaşamaktadır. Kıbrıs Toprağı 40 yıldır Kıbrıs Türkünün öz vatanıdır ve tarih boyunca böyle devam edecektir” diyen Akdemir, “Kahraman gazi arkadaşlarım, 40 yıl önce Kıbrıs Barış Harekâtında yanımızda şehit düşen arkadaşlarımızı, Kıbrıslı Mücahitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi rahmetle anarken hayatta olan gazilerimize ve Kıbrıslı kardeşlerimize sağlıklı mutlu günler geçirmelerini diler, hepinize saygılar sunarım” şeklinde konuşmasını tamamladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız