SON DAKİKA
SON DEPREMLER

40 Yılda 90 Bin Mezun

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:13:53
40 Yılda 90 Bin Mezun
A- A+ PAYLAŞ

40’ıncı yılını geride bırakan İnönü Üniversitesi'nin 2014-2015 Akademik Yıl Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi.

Üniversite Stadyumu’nda gerçekleştirilen ve 7.750 öğrencinin mezun olduğu “2014-2015 Akademik Yıl Mezuniyet Töreni”ne Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Üniversite yöneticileri ve öğretim üyelerinin yanı sıra binlerce öğrenci ve bu yıl mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı.

Tören, mezun öğrencilerin kortej yürüyüşü, Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile başladı.

Törenin ilk konuşmasını mezun öğrenciler adına, 2014-2015 Akademik Yılı İnönü Üniversitesi birincisi Malatya Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğrencisi Ezgi Taşçı yaptı.

Konuşmasında, her anlamda kaliteli, düzeyli, saygın olmanın yanında mükemmel bir kampüse sahip olan İnönü Üniversitesinde öğrenimini tamamlamanın gururunu ve heyecanını yaşadığını belirten Ezgi Taşçı, “Böylesine mükemmel bir üniversitede mezun olduğum için kendimi çok şanslı görmekteyim. Bizlere tüm bu imkânları sağlayan başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik’e, bugünlere gelmememizde büyük emekleri olan hocalarımıza ve aileme teşekkür ediyorum. Değerli hocalarımızın ve ailelerimizin emeklerini boşa çıkarmayacak,  onlardan aldığımız eğitim ve destek ile ülkemize önemli katkılarda bulunacağımızı belirtmek istiyorum. Mezun olan tüm arkadaşlarıma hayatlarında başarılı ve mutlu olmalarını diliyorum.” dedi.

Bugün büyük bir mutluluğa tanıklık ettiklerini belirterek sözlerine başlayan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bugün, Üniversitemizin 40’ıncı akademik yılını geride bırakıyor ve bir mezuniyet törenimizi daha gerçekleştiriyoruz. Öğrenimlerini başarıyla tamamlayan 7.750 gencimizin mezuniyet sevincini paylaşmak için buradayız. Üniversitemizin akademik ve idari personeliyle, mezuniyet diploması almaya hak kazanan öğrencilerimizle ve onların Türkiye’nin dört bir yanından kalkıp buraya gelen fedakâr aileleriyle birlikteyiz. Mezuniyet törenimizi şereflendirdiğiniz için, Üniversitemiz öğrencileri ve çalışanları adına, siz değerli konuklarımıza gönülden teşekkür ediyor ve hepinize ‘Hoş geldiniz’ diyorum.”

İnönü Üniversitesinin, 40 yıllık akademik, idari ve eğitim birikimiyle 2 büyük kampüsü ve 7 MYO yerleşkesinde on binlerce gence eğitim hizmeti veren köklü bir üniversite olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, “Üniversitemiz, eğitim alanında olduğu gibi sağlık alanında da büyük başarılara imza atan, sadece Türkiye’de değil, Türkiye dışında da adından söz ettiren büyük bir üniversitedir. 1.400 yataklı Turgut Özal Tıp Merkezimizde ülke insanının yanı sıra ülke dışından gelen hastalara da sağlık hizmeti sunuyoruz. Biz, sağlıktan eğitime, ekonomiden siyasete, tarımdan bilişime kadar hemen her sektörde ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli insan gücünü yetiştiriyoruz. Yaklaşık 39.000 gencimize eğitim hizmeti veriyoruz. Türkiye’nin 2023 hedeflerini gerçekleştirecek olan bu gençler, öyle inanıyorum ki, Türkiye’nin 2071 vizyonunu da belirleyecektir. Bugün itibarıyla 900 civarındaki yabancı uyruklu öğrencimizin yanı sıra, Üniversitemizde 19 yabancı uyruklu öğretim elemanı bulunduğunu da ayrıca belirtmek istiyorum. Bunun, ‘Dünya Üniversitesi’ olma vizyonumuz için iyi bir başlangıç olduğunu düşünüyorum.  İnönü Üniversitesi, kurulduğu günden bugüne yaklaşık 90.000 öğrenciyi mezun etmiş bulunuyor. İnönü Üniversitesi olarak, 40’ıncı akademik yılını geride bırakmış ve artık ‘kemâlât (Kâmillik, olgunluk. Olgunlaşma, Erginlik.) dönemi’ne girmiş bulunuyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da, daha çok çalışacak, daha fazla yayın yapacak, daha fazla proje üretecek ve Üniversitemizi geliştirmeyi kendimize dert edinmeye devam edeceğiz. Herkes şundan emin olsun ki, İnönü Üniversitesi olarak görevimizin ciddiyetinin bilincinde, omuzlarımızdaki yükün ağırlığının farkındayız ve işimizin gereği neyse biz onu bihakkın yapmaya çalışıyoruz.” dedi.

Konuşmasının bir bölümünde öğrencilere de seslenen Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik şunları söyledi: “Sizler, hayatınızın en hareketli günlerini burada geçirdiniz. Hayat boyu ihtiyaç duyacağınız bilgileri buradan aldınız. Bu bilgileri, ailenizden ve hocalarınızdan aldığınız görgüyle, bugüne değin edindiğiniz yaşam tecrübesiyle harmanladınız ve kendinizi geleceğe hazırlandınız. Önünüzde sizi bekleyen zorlu bir hayat var: İş arayacak veya iş kuracaksınız. Evlenecek, yuva kuracaksınız. Şimdiye kadar çoğunlukla ailelerinizin desteğiyle yaşamınızı sürdürüyordunuz. Bugünden sonra ise, kendi ayaklarınız üzerinde durmayı öğrenmek zorundasınız. Bu zorlukların üstesinde gelmeye çalışırken, bugüne kadar almış olduğunuz bilgi ve görgü, edindiğiniz hayat tecrübesi sizin en büyük kılavuzunuz olacaktır. Ama aynı süreçte, aile büyüklerinizin ve sizi yetiştiren hocalarınızın tavsiyeleri sizlere yol gösterici olacak; daima işinizi kolaylaştıracaktır. Mezun oldunuz diye, öğrenme serüveninizi noktalamayın. Sizler, “beşikten mezara kadar” kesintisiz öğrenmeyi telkin eden bir medeniyetin çocuklarısınız. Bu nedenle hayat boyu yeni şeyler öğrenme çabası içinde olmalısınız, kişisel gelişiminizi ömür boyu sürdürmelisiniz. Başta anneleriniz, babalarınız ve hocalarınız olmak üzere yetişmenizde emeği olan herkesi kutluyor, kendilerine teşekkür ediyor; Üniversitemizin akademik ve idari personeli adına sizlere hayat boyu başarı ve mutluluklar diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun!”

Yapılan konuşmalardan sonra üniversiteyi birincilik, ikincilik ve üçüncülükle bitiren mezun öğrencilere Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Turan, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu tarafından mezuniyet belgesi ile beraber plâket ve hediye verildi.

Daha sonra geleneksel kep fırlatma gösterisine geçildi. Havai fişek gösterisi ile renklendirilen tören, sanatçı Eymen ve sanatçı Soner Sarıkabadayı’nın sahne aldığı konserle son buldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız