SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"40 Yıllık Hesapsız Arkadaşlık"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:11:24
A- A+ PAYLAŞ

Kendisi de Turan Emeksiz Lisesi (şimdiki Malatya Lisesi) 1976-1977 döneminin 873 mezunundan biri olan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Makine Yüksek Mühendisi Doç. Dr. Şinasi Kazancıoğlu, Turan Emeksiz Lisesi 77’liler Derneği’ni ziyaret ederek, sınıf ve okul arkadaşları ile hasret giderdi, Malatya ve Türkiye gündemine dair fikir alış-verişinde bulundu. 

Turan Emeksiz Lisesi 77’liler Derneği binasında gerçekleşen buluşmada, sınıf ve okul arkadaşları Doç. Dr. Şinasi Kazancıoğlu’na çiğköfte ikramında bulundu ve siyasi alandaki çalışmalarında başarılar diledi. 

‘Bu bir seçim ziyareti değil’ 

Çiğköfte ikramından sonra sınıf ve okul arkadaşlarına bir konuşma yapan MHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Şinasi Kazancıoğlu, “Temeli yaklaşık 40 yıl öncesine dayanan çok sağlam bir dostluk, arkadaşlık ve kardeşlik hukuku çerçevesinde bugün Turan Emeksiz Lisesi’ndeki sınıf ve okul arkadaşlarımla birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Her ne kadar seçim sürecinde gerçekleşmiş olsa da bu ziyaret bir seçim ziyareti, seçim gezisi değil. Arkadaşlarımızı ve dostlarımızı bir arada ziyaret ettik, onlarla hasret giderdik ve ülkemizi, milletimizi ilgilendiren konularda karşılıklı çok verimli ve güzel bir sohbet gerçekleştirdik” dedi. 

“1974'te Turan Emeksiz Lisesi'ne kayıt yaptırarak biraraya gelmemizle başlayan okul arkadaşlığımız mezun olmamız ile bitmedi, devam etti ve 40 yıl boyunca güçlü bir zeminde sağlam bir karakter kazandı. Arkadaşlığımız adeta kardeşliğe dönüştü” şeklinde konuşan Doç. Dr. Şinasi Kazancıoğlu, bu dostluğun üzerinden geçen zamanla birlikte, hemen her siyasi görüşteki arkadaşlıklar ile siyasi görüş ayrımı yapmaksızın örnek olacak bir nitelik kazandığını söyledi. 

Turan Emeksiz Lisesi 77’liler Derneği’ni ziyaretinin siyasi bir amaç taşımadığını vurgulayan Doç. Dr. Kazancıoğlu “Ben buraya kendimi arkadaşlarıma anlatmaya gelmedim. Burası büyük bir aile ve ben bu ailenin mensubu olmakla övünç duyuyorum. Dolayısıyla kendimi ailem içinde anlatma ihtiyacı hissetmem. Böyle bir şey zaten arkadaşlarıma da saygısızlık olur. Çünkü dostlar birbirine teşekkür etmez, dostlar gereğini yaparmış. Dostluk hukuku da zaten bunu gerektirir. Ben Turan Emeksiz Lisesi 77’liler Derneği çatısı altında biraraya gelen dostlarımı da böyle görüyorum” diye konuştu. 

“40 yıllık hesapsız bir arkadaşlık”

Turan Emeksiz Lisesi 77 mezunları olarak 40 yıllık hesapsız bir dostluğun güzelliklerini paylaştıklarını ifade eden MHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Şinasi Kazancıoğlu daha sonra şöyle konuştu: “Ben derneğin bir mensubu olarak daha önce de derneğimizi ziyaret ettim, birçok etkinliğine katıldım. İnanın burada yaklaşık 40 yıllık hesapsız bir arkadaşlığımız var. Bunun gereği olan ilişkilerimizi bugün çok sıcak bir buluşma ve sohbetle tazelemiş olmanın memnuniyetini yaşıyorum. Bu anlamda ben arkadaşlarımdan, dostlarımdan sadece beni tanıdıkları kadarı ile referans olmalarını, kefil olmalarını ve beni tanımayan insanlara tanıtmalarını rica ediyorum. Onlar da zaten bu anlamda dostluk hukukunun gereklerini yerine getiriyor. Kendilerine minnettarlığımı, teşekkürlerimi iletiyorum. Daha önce de vurguladığım gibi, biz hangi siyasi görüşten olursa olsun birbirine katkıda bulunan, yardım eden, siyasi görüş ayrımı yapmaksızın dayanışma içinde olan topluluk olmanın mutluluğunu yaşıyoruz”. 

‘Turan Emeksiz 77’liler Derneği değerli bir misyonu ifa ediyor’

Eğitim odaklı sivil toplum örgütlenmelerinin Malatya ve Türkiye’nin eğitim hayatına katkı sunması bağlamında çok önemli görevler icra ettiklerini söyleyen Doç. Dr. Şinasi Kazancıoğlu, Turan Emeksiz Lisesi 77’liler Derneği’nin de bu açıdan ciddi ve değerli bir misyon üstlendiğini kaydetti. 

Vefat edenler için..

Derneğin son derece aktif bir program yürütmesinden dolayı, başta Turan Emeksiz Lisesi 77’liler Derneği Başkanı Zeynel Abidin Bulucu olmak üzere tüm dernek yönetimi ve mensuplarına teşekkür eden Doç. Dr. Şinasi Kazancıoğlu, son 20 gün içinde vefat eden okuldaki dönem arkadaşları İsmail Pasin ve Haluk Temizer’i de anarak “Kaybettiğimiz çok değerli bu arkadaşlarımıza Cenab-ı Allah’dan rahmet diliyorum. Ailelerine ve sevenlerine de sabır temenni ediyorum” dedi. 

Bulucu: Diğer büyükşehir adaylarımızı da ağırlayacağız 

MHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Şinasi Kazancıoğlu’nun konuşmasından sonra konuşan Turan Emeksiz 77’liler Derneği Başkanı Zeynel Abidin Bulucu ise, kendi aralarında çıkan, Devlet Demir Yolları gibi çok önemli bir devlet kurumunda genel müdür yardımcılığına kadar yükselen bir başarılı kariyer grafiği çizen arkadaşlarını ağırlamaktan mutlu olduklarını belirterek, Doç. Dr. Kazancıoğlu’nun MHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olması yolunda yürüttüğü çalışmalarında başarı diledi. 

Turan Emeksiz 77’liler Derneği olarak bugüne kadar AK Parti, CHP, MHP ve diğer partilerde politika yapan isimleri ağırladıklarını ve Malatya’nın sorunlarına ilişkin olarak düşüncelerini aktardıklarını söyleyen dernek başkanı Zeynel Abidin Bulucu “Dernek olarak tüm siyasi parti ya da görüşlere eşit pozisyondayız. Bugün burada arkadaşımız ve dernek mensubumuz sıfatıyla da olsa MHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Şinasi Kazancıoğlu’nu konuk etmenin memnuniyetini yaşıyoruz. Çok güzel bir buluşma ve verimli bir sohbet oldu. Bundan sonra da arzu eden diğer partilerin belediye başkan adaylarını ağırlamaktan mutluluk duyacağız” şeklinde konuştu ve ziyaretinden dolayı Doç. Dr. Şinasi Kazancıoğlu’na teşekkürlerini iletti. 

MHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Şinasi Kazancıoğlu’nun ziyaretinde, Turan Emeksiz 1977 mezunlarının yanı sıra, 1999-2004 dönemi Malatya Belediye Başkanı Mehmet Yaşar Çerçi yönetiminde Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yapan İnşaat Mühendisi Yılmaz Kınacı, Turan Emeksiz77'lilerden merhum Murat Koçyiğit'in kardeşi Prof. Dr. Ali Koçyiğit,  Avukat  Faik Demez, Serbest Muhasebeci  ve Mali Müşavir Mustafa Bahadır Altaş da bulundu.

HABER-FOTO: malatyahaber.com- Güler HAZAR, yenimalatya.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız